Saftige ostekjøttboller i panne

Saftige ostekjøttboller i panne

Saftige ostekjøttboller i panne

Ingredienser

4 voksne

  • 400 g pastasaus
  • 120 g mozarella
  • 1 neve frisk basilikum

Kjøttboller

  • 400 g Gilde kjøttdeig
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 egg
  • 1 ss worcestersaus
  • 2 dl brødsmuler fra tørt brød
  • 40 g parmesan
  • salt og pepper
  1. Pisk egg, riv parmesan og finhakk hvitløk.
  2. Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene i en passe stor bolle, her er det lov å bruke hendene.
  3. Ta ut ca 1 stor spiseskje med kjøttblanding og rull til små kjøttboller. Varm olje i en stekepanne og brun kjøttbollene i 6-7 minutter. Husk å vend de underveis. Ta kjøttbollene ut av pannen og tørk den med kjøkkenpapir for overflødig fett.
  4. Legg tilbake i pannen sammen med pastasaus, la det småkoke på middels lav varme i ca. 6 minutter til kjøttbollene er nesten ferdige. Legg på revet mozerellaost, ha på lokk og la det småkoke ca 4-5 minutter til osten smelter etter.
  5. Topp med grovhakket basilikum og server.