Spareribs med coleslaw

Spareribs med coleslaw

Spareribs med coleslaw

Ingredienser

  • 4 stk spareribs
  • 1 neve grovhakket timian
  • salt og pepper

Coleslaw

  • 1 stk revet grønt eple
  • 1 stk revet rødt eple
  • 1 stk revet gulrot
  • 1 stk revet hodekål
  • 1 ½ dl majones
  • ½ dl rømme
  • 1 ts salt
  • 1 ½ ss sukker

BBQ-saus

  • 3 dl balsamicoeddikk
  • 1 dl honning
  • 2 dl ketchup
  • 2 dl eplejuice
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • 1 stk finhakket rødløk
  • 2 klyper flaksalt
  • ¾ dl brunt sukker
  • 2 ss grov sennep
  • tabasco (etter smak)
  • 1 ss worcestersaus
  • ½ dl vann

Oppskrift

Slik gjør du:

Gni ribbene inn med salt og legg over grovhakket timian. Plasser ribben over den

delen av grillen som ikke har kull eller skru ned varmen til lav (dersom du har

gassgrill). Sett på lokket og la ribbene få kose seg i 1 time. Pensle ribben med BBQ-saus og stek i 5 minutter til.

 

TIPS: Det kan være smart å legge et ark aluminiumsfolie under ribben slik at du

forhindrer at det drypper på flammene og får de til å blusse opp og brenne kjøttet

 

Imens kjøttet steker lager du coleslaw; Vask og rens det grønne, riv epler, gulrot og hodekål. I en liten bolle

blander du sammen majones, rømme, sitronsaft, salt og sukker. Bland alt sammen og sett kjølig.

Produkter i oppskriften