Taco med kjøttdeig, tomatsalsa og hvitløksrømme

Taco med kjøttdeig, tomatsalsa og hvitløksrømme

  • Tilbredningstid:

    20 min

Ingredienser

Kjøttdeig

  • 1 pk Gilde kjøttdeig
  • 1 ts Chilipulver
  • 1 ts Tørket oregano
  • 2 ts Spiskummin
  • 1 ts Paprikapulver
  • 1 ts Hvitløkpulver
  • ½ st Salt
  • 1 dl Vann
  • 1 ss Olje

Salsa

  • 200 g Tomater
  • 1 potte Koriander
  • 1 fedd Hvitløk
  • 1 ss Eplesidereddik
  • 1 klype Salt og pepper

Hvitløksrømme

  • 1 beger Rømme
  • 2 fedd Hvitløk
  • 1 klype Salt og pepper

Oppskrift

  1. I tillegg til ingrediensene over bruker du en miks av grønnsaker, som agurk, blandet salat, revet gulrot, rødløk og mais
    (ta det familien liker!), men sprit gjerne opp med ekstra lime, koriander, chili, og ananas eller mango.

    Tacoskjell, taco beger eller tortillas.

  2. Varm en stekepanne med litt olje. Ha i kjøttdeigen og stek denne gylden. Tilsett krydder og litt vann. La det små koke på lav varme under tiden du lager tillbehøren.
  3. Finhakk tomat, koriander og hvitløk. Ha dette i en bolle og tilsett eddik, salt og pepper. Bland godt sammen.
  4. Bland sammen rømme med revet eller presset hvitløk. Smak til med salt og pepper.
  5. Kutt grønnsaker i biter og legg de i små skåler. Server taco kjøttdeigen sammen med tomatsalsa, grønnsaker og hvitløksrømme i tacobeger eller i tortillas.