Søk:

Du er her: Forside / Oppskrifter / Småretter /Påskeskinke med vårlige grønnsaker og kremet gressløksaus

Verktøylinje

Påskeskinke med vårlige grønnsaker og kremet gressløksaus

Vanskelighetsgrad: enkelt
Tilberedningstid: ca. 30 min
Antall porsjoner: 4 porsjoner

Endre antall porsjoner:

Dette trenger du

1 stk påskeskinke (beregn ca.200 g per porsjon)
2 pk aspargestopper (ev. 1 bunt asparges)
2 pk minigulrøtter, Knaskerøtter eller 4 stk vanlig gulrot
1 stk blomkål

Kremet gressløksaus:
3 dl fløte
100 g mykt smør
1 ss presset sitron
2 ss finhakket gressløk (eventuelt kjørvel)
litt salt og nykvernet sort pepper

Slik gjør du:

Fjern nettet på påskeskinken og skjær den i tynne skiver. Rens og del grønnsaker i passe store biter. Kok asparges, gulrøtter og blomkål i lettsaltet vann til dem så vidt er møre(aspargestoppene trenger kun et par minutter koketid). Sil av vannet og ha over litt smør. 

Kremet gressløksaus
Kok opp fløten, skru ned varmen og la den småkoke 2-3 minutter. Ta kjelen av platen og tilsett litt og litt smør mens du pisker lett. Tilsett sitron og gressløk. Smak til med salt og litt nykvernet sort pepper.
Server sammen med kokte eller fløtegratinerte poteter.

Tips:
Det smaker også godt med andre typer grønnsaker til som for eksempel nykål, brokkoli og sukkererter. Istedenfor kremet gressløksaus kan man også servere Bearnaise eller Hollandaisesaus.