Søk:

Du er her: Forside / Oppskrifter / Hovedrett / Storfekjøtt /Oksestek

Verktøylinje

Oksestek

Produktark:

Lignende oppskrifter:

Vanskelighetsgrad:
Tilberedningstid: ca. 30 min
Antall porsjoner: 4 porsjoner

Endre antall porsjoner:

Dette trenger du

1.3 kg surret stek
1.3 ts salt
0.7 ts pepper
¾ stk løk
1 ¼ stk gulrøtter
3.3 dl vann

Slik gjør du:

Gni steken inn med salt og pepper og sett et steketermometer i den tykkeste delen. Skrell løk og gulrøtter og del løken i båter og gulrøttene i passe store biter. Legg steken i en ildfast form eller langpanne og fordel løk og gulrøtter rundt. Sett den i forvarmet ovn på 175 grader. Etter ca en halv time helles 5 dl vann i formen, etterfyll vann i løpet av stektiden om nødvendig. Steketiden er avhengig av tykkelsen på steken. Når termometeret viser 65 grader er den rosa inni. Ved 70 grader er snittflaten grå.
La steken hvile i ca 15 minutter før du skærer den i skiver. Fløtegratinerte poteter smaker kjempegodt til, sammen med sjysaus eller rødvinssaus. Posesauser er også utmerket, men kan gjerne piffes opp med krydder og andre smakstilsetninger.