Søk:

Du er her: Forside / Oppskrifter / Hovedrett / Svinekjøtt /Tradisjonell skinkestek

Verktøylinje

Tradisjonell skinkestek

Vanskelighetsgrad:
Tilberedningstid: ca. 2 timer
Antall porsjoner: 4 porsjoner

Endre antall porsjoner:

Dette trenger du

1 kg Gilde skinkestek uten ben
2 ts salt
½ ts pepper
1 dl vann eller litt rødvin
2 stk gulrot
1 stk løk
1 stk selleri

Slik gjør du:
Dersom steken har svor ruter du denne. Gni steken inn med salt og pepper. Stikk inn et steketermometer. Gulrøtter og løk renses, og selleri deles i store biter og legges i en form sammen med steken.

Forvarm stekeovn til 230 °C. Sett langpanna midt i ovnen og damp i ca. 45 minutter til svoren begynner å sprike. Fjern folien og skru ned temperaturen til 175 °C. Stikk et steketermometer inn i steken og stek videre til steketermometeret viser 68 °C for medium stekt eller 74 °C for gjennomstekt. Du kan eventuelt bruke grillen de siste minuttene, for å få sprø svor. Sil kraften og spar den til sausen. La steken hvile i 15-20 minutter. 

Brun saus kan du lage av sjyen fra stekingen. La steken hvile mens sausen lages.
Serveres med kokte poteter og kokte grønnsaker eller surkål.