Slik damper du pinnekjøtt

Slik damper du pinnekjøtt

Det er enkelt å lage pinnekjøtt. Her er en kort beskrivelse for hvordan du damper pinnekjøttet til julemiddagen eller annet festlig lag. Husk å vanne ut pinnekjøttet på forhånd.

  • Kappet pinnekjøtt vannes ut i 16-24 timer. Bruk rikelig med vann og bytt vann en gang underveis.

  • Legg lagvis bjørkepinner eller rist i bunn av kjelen. Fyll på med vann opp til bjørkepinnene eller risten.

  • Legg pinnekjøttet lagvis i kjelen.

  • Dampes under lokk i 2,5 til 3 timer. Når kjøttet løsner lett fra beina, er det ferdig

  • For de som liker pinnekjøttet sprøtt, kan det legges i stekepanne eller under grillen en kort stund før servering.

Tips. Ta vare på sjyen og bruk litt i kålrotstappen og resten til servering på tallerken.