Slik lager du Pulled pork

Slik lager du Pulled pork

Pulled pork, eller revet svinekjøtt om du vil, har vokst i popularitet de siste årene. Langtidsstekt revet svinekjøtt serveres på mange restauranter, og Gilde selger både pulled pork og pulled beef i matbutikker landet rundt. I denne guiden viser vi hvordan du lager din egen pulled pork.

  • Romtemperer svinenakken (eller annet kjøttstykke som for eksempel svinebog). Legg svinenakken i en ildfast form og krydre med ønsket krydder og urter.

  • Sett formen i oven (eller indirekte varme på grill). Beregn steketid til 2,5 time per kilo kjøtt, på 150 grader. Kjernetemperaturen skal være ca. 86 grader. Om du bruker steketermometer plasseres dette i den tykkeste delen av kjøttstykket.

  • Ta kjøttet ut av oven og la hvile i 10-15 min.

  • Dra kjøttet i fra hverandre med to gafler. Bland inn kjøttsjyen som legger seg i bunnen av formen. Server med ønsket tilbehør. BBQ saus egner seg spesielt godt til pulled pork.