Slik steker du biff

Slik steker du biff

Vår guide til steking av biff for perfekt resultat.

  • Tørk kjøttstykket godt og krydre med salt og pepper (vent med urter til biffen skal hvile. Urter gir gjerne en brent smak til kjøttet hvis de brukes under steking) Bruk gjerne flytende olje uten smak eventuelt blandet med litt smør.

  • Stek biffen på høy varme i ca 2 minutter til kjøttsaft begynner å piple på overflaten.

  • Snu biffen og stek videre

  • Etter ca 2 minutter ser du kjøttsaft begynner å piple på overflaten. For nøye resultater bruk steketermometer; fra 55 °C for rødt resultat, 60 °C for rosa, 65 °C for rosa/grå og 70 °C for grå.

  • Skru av varmen/fjern fra varmekilden og legg et lokk delvis over eller dekk til med folie. La biffen hvile i noen minutter. Lengere hviling gir mer gjennomstekt resultat. Smak til med smør om ønskelig. NB: hviler du kjøttet i jernpanne vil biffen bli mer stekt under hviling fordi jernpanner ofte har mer restvarme etter steking.

  • Biffen kan serveres hel eller strimles til for eksempel bruk i en salat.

Relaterte produkter

NORSKE OG ISLANDSKE BØNDER bruker minst antibiotika i Europa