Slik steker du ribbe

Slik steker du ribbe

Guide til perfekt ribbe. Med sprø svor selvsagt. Et godt resultat starter med råvaren. Se etter ribbe med et fettlag på minimum en halv cm mellom svoren og kjøttet. Det er også en fordel om dette fettlaget er jevnt fordelt.

  • Gni ribben godt inn med salt og pepper (gjerne dagen i forveien). NB: Hvis ribben ikke er ferdig rutet, vent med å kutte til etter ferdig damping.

  • Legg ribben i en langpanne og bygg opp under midten eller mot en av sidene med folie eller asjett. Det er viktig at man får en helling for at fettet skal kunne renne av under steking. Dette er viktig for at svoren skal bli sprø.

  • Hell i 2-3 dl med vann og tett til med folie over langpannen. Sett inn langpannen i midten i en ferdig oppvarmet ovn på 220°C i ca. 45 minutter.

  • Fjern folien og senk temperaturen til 200°C. Stek videre i halvannen time. Hvis ikke svoren blir sprø kan du bruke grillfunksjonen. Følg godt med og dekk til delvis med aluminiumsfolie der svoren blir sprø for å unngå brent svor.

  • La ribben hvile på benken i 20 minutter før servering. Dette er for at kjøttsaften skal sette seg før man skjærer opp.