05. mars 2020

Kjøttdeig i pose kutter plastbruk med 39,2 tonn årlig

Gilde lanserer for første gang i Norge en helt ny emballasje for kjøttdeig. Ny innpakning reduserer plastandelen med 75 prosent. I sum gir det en reduksjon på 39,2 tonn plast i året.

Kutter ut plastskåler

Kjøttdeig har i mange år blitt pakket i plastskåler og plastfolie for å bevare produktets holdbarhet. En ny-utviklet lufttett pose ivaretar kvalitet, samtidig som plastforbruket går kraftig ned.

Pakkene blir å finne i REMA 1000s butikker fra mai 2021.

- Overgangen til flowpack-emballasje er første ledd i en langsiktig plan på mer miljøvennlig emballasje på deiger. Ny forpakning bidrar også til reduksjon av klimagass-utslipp, fordi pakkene tar mindre plass under transport kan vi også redusere transportbehovet, sier Anne Marit Panengstuen, konsernsjef i Nortura.

Nye kjøttdeig emballasje med flow pack

Enklere å velge sunnere

Ny forpakningen vil også gjøre det lettere for forbruker å velge sunnere. Kjøttet pakkes i tre ulike formater som gir forbrukerne mulighet til å velge i produkter med hhv 14 % / 10 % / 5 % fett. noen av pakkene er også nøkkelhullsmerket.

Gilde og Nortura har ambisiøse mål for reduksjon av plast. All vår emballasje skal være 100 prosent bærekraftig innen 2030. Les mer her: https://www.nortura.no/nyheter/slik-jobber-vi-med-plast-og-emballasje-i-nortura