Fårikål

2t 40m Lett 4 pers.

Klassisk fårikål

Fårikål regnes av mange som Norges nasjonalrett og vi gir deg oppskriften på god, klassisk fårikål. Retten er enkel å lage, men kjøttet skal trekke i 2 timer. Men du kan også gjerne lage fårikål dagen i forveien. En deilig høstmiddag!

Fremgangsmåte

1

Tilbered fårikål

Start med å dele hodekålen i båter, og legg kjøtt og kål lagvis i en gryte. Beregn ca. 400 gram fårikål kjøtt av lam fra Gilde per person.
Pudre lett med litt mel mellom lagene og ha over salt og pepper.

Om du ønsker å avansere i smak kan du ha i delte persillerøtter og grovhakket hvitløksfedd.

2

Kok opp fårikål og la trekke

Hell på 4 dl vann i gryten. Kok så opp, og la fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt.
Trekke- / koketid på fårikål er rundt 2 timer.

3

Lag tilbehør

Et godt tilbehør til fårikål er urtesmør.
Lag urtesmør ved å røre sammen smør, grovhakket timian, sitronsaft, salt og pepper.

Nå gjenstår det bare å nyte en deilig høstmiddag. Vel bekomme, fra den norske bonden.