Syltet rødløk

15m Lett 10 pers.

Å lage syltet rødløk er enkelt, her avbildet på en cheeseburger

Å lage syltet rødløk går raskt og er veldig enkelt. Denne oppskriften er ferdig på tre enkle steg og passer til nesten all slags mat.

Fremgangsmåte

1

Skjær rødløk i skiver

Kutt 2 stk rødløk i tynne skiver. Gjerne med en mandolin.

2

Lag laken

Bland 1 ts sukker, 0,5 ts salt og 0,6 dl eplecidereddik i en kjele. Kok opp blandingen og sett kjelen til side.

3

Bland rødløk og laken sammen

Legg den oppkuttede rødløken i kjelen sammen med lake, og la det trekke minimum i ca. 20 minutter.

Syltet rødløk passer perfekt på en burger på grillen, eller på brødskiven sammen med pålegg. Rødløken holder seg ca. to uker i kjøleskapet.

Vel bekomme, fra den norske bonden!