Go to main content
Ribbetallerken ala Andreas Fjellheim

Ingen fortjener seig svor og tørr ribbe til jul. Prøv denne ribbetallerkene med sennepsaus, rødkål og en grønnsaksmiks! Oppskriften er laget av Andreas Fjellheim fra det norske kokkelandslaget. 

Ribbe bredde
Minutter 600 minutter
Vanskelighet Middels
Personer 4 personer
The current vote is 0 stars out of 5.
(0)

Fremgangsmåte

1 Slik gjør du

Start med å legge en halv stor sjalottløk midt i en ildfast form. Plasser ribba over løken slik at den høyeste delen er i midten og de lavere kantene ligger rundt.

Fyll formen med 5 dl vann. Sett ribba inn i ovnen på 80 grader varmluft. Steketiden er 8-10 timer, avhengig av tykkelsen på ribba. 

Ta ut ribba når den er ferdig stekt, og la svoren tørke, før du skrur du opp ovnen til 230 grader varmluft og setter inn ribben igjen. La ribba steke i 15-20 minutter til svoren blir sprø og gyllen.

Hvis svoren fortsatt ikke har poppet, kan du bytte til grillelementet de siste minuttene.

Så snart svoren er perfekt sprø, tar du ribben ut av ovnen og lar den hvile i minst 30 minutter før servering. Dette gjør ribba ekstra saftig!

2 Stek julepølser og medisterkaker

Stek medisterkakene og julepølsene gylne i en panne med godt med smør og et par hvitløksfedd som er delt i to. 

3 Lag sennepsaus

Fres sjalottløk og fennikel lett i en kjele til de er myke.

Hell i den alkoholfrie hvitvinen og kok den helt inn til all væsken er fordampet og du sitter igjen med en siruplignende konsistens.

Tilsett kyllingkraften og reduser den til omtrent halvparten. Sil sausen.

Bruk en stavmikser for å kjøre sausen jevn sammen med sennepen.

Pisk så inn terninger av kaldt smør. Pass på at sausen holder seg varm underveis! 

Smak til med salt, sitron, og eventuelt mer sennep.

4 Lag rødkål

Denne kan gjerne lages dagen før servering. Da setter smakene seg ekstra, og du kan konsentrere deg om ribba på selve julaften!

Finsnitt kål og sjalottløk i tynne strimler. Fres dem lett i en kjele.

Tilsett rødvin, eplejuice, allehånde, nellikspiker og pepperkorn.

La kålen koke uten lokk i 30 minutter.

Legg deretter på lokk og la det småkoke videre i 30 minutter.

Del epler og klementiner i ønskede biter, og ha dem i kjelen.

La rødkålen småkoke videre i 60 minutter med lokk.

Smak til med salt.

5 Grønnsaksmiks

Stek rosettkålen i en panne til den er mør og har fått litt farge.

Finhakk sjalottløken. Tilsett smør, erter og sjalottløk i pannen og stek raskt til løken er myk og ertene er gjennomvarme.

Smak til med salt og litt sitronsaft.

R46yn4lbfm

Vår Utvalgte Tynnribbe

NYT
Nyhet
Dcnst4q2hj

Pølsemakerens Beste Premium Julepølse

NYT
3h26nsn8v5

Medisterkaker 400g

NYT

Du trenger
Tynnribbe fra Gilde 2,7 kg (1 stk)
Medisterkaker 1 pk
Julepølse 2 stk (1 pk)
Smør 1 pk
Hvitløksfedd 3 stk
Sennepsaus
Hvitvin 5 dl (ALKOHOLFRI)
Kyllingkraft 6 dl
Sjalottløk 1 stk
Fennikel 70 g
Dijonsennep 4 ss
Grov sennep 1 ss
Sitron 1 stk
Za'atar (sumak, spisskummen, sesamfrø, salt og frisk oregano) smak til
Smør 300 g
Rødkål
Rødkål 400 g
Rødvin 2,5 dl (ALKOHOLFRI)
Eplejuice 3 dl
Klementiner 3 stk
Grønne epler 2 stk
Sjalottløk 1 stk
Allehånde 1 ts
Nellikspiker 10 stk
Hele pepperkorn 1 ts
Olje til steking
Salt
Grønnsaksmiks
Rosenkål 150 g
Grønne erter 150 g
Smør
Sitron 1 stk
Salt

Melkeprotein inkl laktose
Sennep
Sesamfrø