Fagfolk med høy kompetanse
Norsk Gildekjøtt er et kvalitetsstempel som betyr at produktet inneholder kun norsk kjøtt fra kvalitetssikrede gårdsbruk over hele landet og er produsert av fagfolk med høy kompetanse etter Gildes strenge kvalitetsstandarder.
Organisering
Gilde er eid av Nortura SA. Nortura SA er et resultat av fusjonen mellom Gilde Norsk Kjøtt BA og Prior Norge BA. Nortura er organisert som et samvirke eid av ca. 18 000 stolte egg- og kjøttprodusenter som leverer sine råvarer og er aktive eiere med rettigheter.
Rike tradisjoner
Opprinnelse
Gilde-navnet ble til ved en navnekonkurranse i regi av Nord-Norges Salgslag i 1958 og ble tatt i bruk lokalt året etter. Gilde-merket ble nasjonalt i 1964. Logoen har gjennomgått noen forandringer siden oppstarten, men navnet består.
Betydning
Gilde er et ord med flere betydninger. Gilde kommer fra norrønt og betød opprinnelig «betaling», men har fått flere betydninger oppigjennom årene. Gilde kan bety både «fest» og «laug» – sistnevnte en interesseorganisasjon for kjøpmenn.