Eldhus
Konsept
Eldhusrøkte spesialiteter
Tradisjon og omtanke kjennetegner produktene fra vårt eldste miljø for røyking, tørking og speking av kjøttvarer på Vestlandet. Det er det gamle håndverket som gir den fine modningen og den gode smaken.
En tradisjon sin evne til å overleve ligger i om en makter å utvikle den, heter det. Røyking av mat i eldhus er en levende tradisjon på Vestlandet. Eldhus AS på Evanger har tradisjoner tilbake til 1926.
På riktig tidspunkt blir det tent i røykbålet for første gang, det skjer på gulvet. Høvelspon fra or blir benyttet til opptenning.
Bålet skal helst ikke brenne med åpen flamme, bare gløde og ulme. Oreveden er en fantastisk kulturbærer. Vi kjøper den fra bønder i lokalmiljøet, de har dette som en tilleggsaktivitet nå som før. Kjøttet får en fin rødfarge av oreveden. Dette fordi den har et naturlig innhold av nitritt. Det er signaturen til Eldhuskjøttet fra Evanger