Sunnere Mat

Gilde støtter organisasjonen SunnereBarn som bidrar til at de kan tilby kostnadsfritt kunnskapsløft til barnehager og SFO over hele Norge. I 2020 var 7.500 ansatte og over 44.000 barn med på SunnereBarn, og antall nye brukere har faktisk økt med 28 % det siste året, sier seksjonsoverlege i Helse Sør-Øst og initiativtaker, Samira Lekhal.

18. aug. 2021 Oppdatert: 19. aug. 2021

Hva er SunnereBarn?

SunnereBarn er en del av det nasjonale kompetanseprosjektet «Fra kunnskap til handling».

Kompetanseprosjektet fremmer gode kostholdsvaner og ønsker å forebygge fremtidig livsstilssykdommer blant barn og unge gjennom nasjonale kurs, opplæringsmatriell og kunnskap som letter og effektiviserer arbeidet med mat og måltid i henhold til rammeplanen for barnehage og SFO.

Sunnere barn gjennomføres av GreeNudge

GreeNudge er en uavhengig ideell virksomhet som er spesialister innen helse, atferdsøkonomi, psykologi og miljøvitenskap. De jobber for å gjøre det lettere for folk å ta sunnere og mer bærekraftige valg i hverdagen. Du kan lese mer om GreeNudge her.

Gilde er glade for å bidra

Å støtte SunnereBarn gir Gilde en spennende mulighet til å bidra inn i dette flotte arbeidet, og ikke minst få muligheten til å vise frem våre gode og sunne produkter, samt den kompetansen vi besitter, sier Hanne Steen. Det er flott at så mange barnehager er med på kompetanseløftet og at vi håper at flere ønsker å benytte seg av tilbudet fremover.

Ønsker du å lære mer og få ytterligere informasjon om dette flotte prosjektet kan du besøke hjemmesidene til SunneBarn her