Vårt arbeid med magrere produkter og serier

Vi oppfordrer alle til å følge myndighetenes kostråd, og jobber kontinuerlig for å gjøre folkefavorittene sunnere og å utvikle nye, sunnere produkter i alle produktkategorier.

11. apr. 2023

Vi har konkrete mål for å redusere salt og mettet fett i produktene våre og er en av de største leverandørene på nøkkelhullmerkede produkter til dagligvare. Vi jobber også med å redusere bruken av tilsetningsstoffer og allergene ingredienser, for å sikre sunn og god mat til alle

Gilde Go' & Magrere er en serie med mindre fett, men samme gode smak

Dette er en serie med produkter som inneholder minst 30% mindre fett enn andre produkter i samme kategori, snittet ligger rundt 50% lavere.

Produktene har høyt kjøttinnhold og maks 9% fett.

Vi har redusert fett i produktene og tilsatt mer magert kjøtt. På denne måten er dette også proteinrike produkter. I tillegg er de fri for melk og gluten. Produktene er rett og slett smakfulle og magrere produkter.

I 2022 bidro serien til et redusert fettkonsum på 25 tonn, i forhold til de originale produktene. Kategorien pølser gir reduksjon på 16 tonn alene! Alle produktene har et saltinnhold i tråd med veiledende saltlister fra Helsedirektoratet, og er merket med nøkkelhull.

Grilla – en het nyhet fra Gilde:

I 2022 lanserte vi Grilla, som er produkter laget på renskåret skinke og ytrefilet, og er grillet over åpen flamme for å gi ekte grillsmak. Produktene inneholder en høy andel kjøtt, er rik på protein og er merket med nøkkelhull. Grilla filet inneholder kun 1,6 g fett og kun 0,5 g mettet fett!

Gilde tilbyr mange produkter med nøkkelhull, som skal gjøre det enklere for forbruker å velge sunnere alternativer i ulike kategorier

Se også