Dette betyr symbolene

Skjermbilde 2021 10 12 kl 14 46 44

Bestillingsvare - ta kontakt med din lokale konsulent!

BESTILLINGSVARE
Dette produktet er det begrenset tilgang på eller det kan være lagerført i andre deler av landet. Ta kontakt med din lokale konsulent eller salgskontoret for å bestille dette produktet. Vi gjør oppmerksom på at det kan være noe lenger leveringstid på disse produktene.

Lokalt produkt - kontakt din lokale konsulent!

LOKALT PRODUKT
Produkter merket med dette symbolet er lokale produkter som benyttes i deler av landet og ikke er like vanlige i andre deler. For eksempel komle på Vestlandet, medisterfarse på Østlandet, osv. Disse produktene kan være bestillingsvare i andre deler av landet. Kontakt din lokale konsulent eller salgskontoret for bestilling. Vi gjør oppmerksom på at det kan være noe lenger leveringstid på disse produktene.

Debio Økologisk merke

ØKOLOGISK
Når du kjøper kjøtt merket med den grønne Ø’en, har du en garanti for at de strenge reglene for økologisk produksjon er fulgt. Merket sier ingenting om næringsinnhold eller smak, men viser at kjøttet er produsert med spesielle krav til blant annet fôr og dyrevelferd. Bøndene må følge internasjonale regler som blant annet forbyr bruk av kunstgjødsel og sprøytemidler i forbindelse med fôrproduksjon. Dessuten har dyr på økologiske gårder krav på større plass enn på andre gårdsbruk, og de skal ha mulighet til å gå ut. Det er også regler for hvor mye kraftfôr dyrene kan få. For mer informasjon, se www.nortura.no

Nøkkelhullet

NØKKELHULLET
Nøkkelhullet er et nordisk frivillig sunnhetsmerke (ernæringsmerke). Matvarer som inneholder mindre fett, salt og sukker og mer kostfiber enn andre matvarer av samme type kan få nøkkelhullet. Vitenskapelig dokumentasjon viser at dersom man reduserer inntaket av fett, salt og sukker, og øker inntaket av kostfiber i tillegg til å være fysisk aktiv, vil dette kunne bidra til å forebygge en rekke
sykdommer. Kriteriene for å kunne sette nøkkelhull på et produkt, er basert på felles nordiske kostanbefalinger. Det er frivillig å bruke nøkkelhullet, og det er produsentenes ansvar å følge reglene. Bruk av nøkkelhullet er forskriftsfestet. Det er forskjellige kriterier til ulike matvaregrupper. Kjøtt- og kjøttprodukter med nøkkelhullet kan ha høyst 10 g fett per 100 g, i tillegg skal innholdet av sukkerarter være høyst 3 g per 100 g. Kjøttprodukter må også inneholde minst 50 prosent kjøtt. Kravet til salt varierer med ulike typer kjøttstykker. Nøkkelhull er foreløpig knyttet til ferdigpakkede næringsmidler. Bruk av nøkkelhull på menyene i restauranter og storkjøkken er derfor ikke med i ordningen. Egg og eggprodukter er ikke en del av Nøkkelhullsordningen – og kan derfor ikke merkes

Beskyttet geografisk betegnelse

BESKYTTET GEOGRAFISK BETEGNELSE
Beskyttede betegnelser er en offentlig merkeordning som sikrer at norske matskatter får den beskyttelsen og anerkjennelse de fortjener. Merkeordningen bidrar til å sikre og videreutvikle produkter som har en sterk geografisk forankring.

Lagerført Nortura

LAGERFØRT NORTURA
Produkter merket med dette symbolet er lagerført på Norturas lager.

Lagerført Grossist

LAGERFØRT GROSSIST
Produkter merket med dette symbolet er lagerført hos din storhusholdningsgrossist og bestilles derifra. Utvalget hos de ulike grossistene kan variere noe. Kontakt grossisten, din lokale konsulent, eller salgskontor dersom du ønsker mer informasjon.