Smaken fra bestemors kjøkken

Ordet tradisjon har nærmest en mytisk klang over seg. Det oser respekt og ærbødighet lang vei, og man føler en plikt til å følge tradisjonene.

Tradisjon

I ordets betydning ligger det både gjentakelse og mønster: Noe må ha skjedd flere ganger, og det må ha foregått på samme måte. Tradisjon innebærerer også overlevering. Vi involverer nye generasjoner i våre tradisjoner og forventer at de skal gjøre ting på nøyaktig samme måte som vi alltid har gjort.

Når tradisjon kobles sammen med mat, er det et sett med minner, stemninger og sanseinntrykk som aktiveres i hukommelsen vår . Vi husker lukten fra bestemmors kjøkken, den trygge atmosfæren, den fantastiske maten. Vi har tydelige bilder av porselenstallerkner med sirlig mønster, glass på stett og tøyserviett i sølvring. Bestemor gjorde det altid slik. Og det smakte alltid fantastisk.

Vi involverer nye generasjoner i våre tradisjoner og forventer at de skal gjøre ting på nøyaktig samme måte som vi alltid har gjort.

Tidligere tiders tradisjonsmat var gjerne forbeholdt de store anledningene – i dag spiser vi karbonader på en hvilken som helst mandag. Tidligere var tradisjonsmaten nær knyttet til matauk og sesong – i dag er det meste tilgjengelig hele året. Tidligere var framstilling av tradisjonsmat en krevende prosess – i dag gjør Gilde den jobben for deg slik at du kan tilberede denne maten raskt og enkelt. Dog ikke uten visse kvaler – folket har nemlig meget sterke meninger om hvordan slike produkter skal smake!

Vi tar ikke ansvaret for de gode vibbene, men vi kan trygt si at smaken verner vi om.

Er det mulig å gjenskape de gode vibbene og den fantastiske smaken fra bestemors kjøkken? Vi tar ikke ansvaret for de gode vibbene, men vi kan trygt si at smaken verner vi om. Ikke noe annet kjøtt enn 100 prosent norsk storfekjøtt duger i våre originale karbonader. Kjøttkakene våre får sitt preg gjennom en litt finere malingsgrad og svinekjøtt i blandingen. Og kjøttbollene våre er selvsagt krydret med muskat. Akkurat som bestemor ville gjort det. Så steker vi dem på teflon slik at vi slipper å tilsette stekefett. Men ikke si det til bestemor, er du snill!