Fremgangsmåte
1 Stek potetene
Vask potetene godt og prikk de med en gaffel. Gni de inn med olje, salt og pepper.
Sett potetene på rist midt i ovnene -og ha en langpanne under som fanger opp oljen. Da får du sirkulasjon av varm luft rundt hele poteten. Stek i ca 1 – 1,5 t avhengig av størrelse. De skal gi litt etter når du klemmer på dem. Da er de ferdige.
2 Kryddersmør
Lag kryddersmør. Hakk urter og hvitløk og zest en sitron. Vend dette inn i romtemperert smør. Smak til med salt og eventuelt chili.
3 Rømmedressing
Finhakk bladpersille og vårløk og rør det inn i et beger rømme. Smak til med litt sitronsaft.
4 Stek bacon og ha i fyll
Stek Gilde baconterninger i panne til det er gyldent. Del ekte kokt skinke i små strimler. Del rødløk i tynne båter eller terninger.
Når poteten er ferdig lager du et kryss og åpner opp. Fyll med smør, rømme, bacon, skinke, rødløk, mais og cheddarost.
Da har du en bakt potet med nydelig fyll! Vel bekomme, fra den norske bonden.
Du trenger | ||
---|---|---|
Store bakepoteter | 4 stk | |
Olje | ca. 1 ss | |
Salt & Pepper | ||
Gilde ternet bacon | 1 pakke | |
Ekte kokt skinke | 1 pakke | |
Rødløk | 1 stk | |
Maiskorn | 1 boks | |
Revet ost | 100 g | |
Hjemmelaget kryddersmør | ||
Romtemperert smør | 150 g | |
Frisk oregano | 1 neve | |
Hvitløksfedd | 2 stk | |
Finrevet sitronskall | 1 sitron | |
Rød Chili | 0,5 stk | |
Salt | ||
Hjemmelaget rømmedressing | ||
Rømme | 1 beger | |
Bladpersille | 1 neve | |
Vårløk | 1 stk | |
Sitron (saften) | 0,5 stk |
Melkeprotein inkl laktose |