Go to main content
Bakt potet med fyll

Bakt potet med deilig fyll er en skikkelig comfort food! Tilbehøret her er blant annet kryddersmør, skinke, bacon, ost og løk.

Bakt potet fyll
90 minutter
Lett
4 personer
The current vote is 0 stars out of 5.
(0)

Fremgangsmåte

1 Stek potetene

Vask potetene godt og prikk de med en gaffel. Gni de inn med olje, salt og pepper.

Sett potetene på rist midt i ovnene -og ha en langpanne under som fanger opp oljen. Da får du sirkulasjon av varm luft rundt hele poteten. Stek i ca 1 – 1,5 t avhengig av størrelse. De skal gi litt etter når du klemmer på dem. Da er de ferdige.

2 Kryddersmør

Lag kryddersmør. Hakk urter og hvitløk og zest en sitron. Vend dette inn i romtemperert smør. Smak til med salt og eventuelt chili.

3 Rømmedressing

Finhakk bladpersille og vårløk og rør det inn i et beger rømme. Smak til med litt sitronsaft.

4 Stek bacon og ha i fyll

Stek Gilde baconterninger i panne til det er gyldent. Del ekte kokt skinke i små strimler. Del rødløk i tynne båter eller terninger.

Når poteten er ferdig lager du et kryss og åpner opp. Fyll med smør, rømme, bacon, skinke, rødløk, mais og cheddarost. 

Da har du en bakt potet med nydelig fyll! Vel bekomme, fra den norske bonden. 

Z3t4fbbp6f

Ekte Kokt Skinke Skivet 110g Enh

Nøkkelhull NYT
8q5r257ml5

Stjernebacon Terninger 150g

NYT

Du trenger
Store bakepoteter 4 stk
Olje ca. 1 ss
Salt & Pepper
Gilde ternet bacon 1 pakke
Ekte kokt skinke 1 pakke
Rødløk 1 stk
Maiskorn 1 boks
Revet ost 100 g
Hjemmelaget kryddersmør
Romtemperert smør 150 g
Frisk oregano 1 neve
Hvitløksfedd 2 stk
Finrevet sitronskall 1 sitron
Rød Chili 0,5 stk
Salt
Hjemmelaget rømmedressing
Rømme 1 beger
Bladpersille 1 neve
Vårløk 1 stk
Sitron (saften) 0,5 stk

Melkeprotein inkl laktose