Fremgangsmåte
1 Lag Pico de Gallo
Legg biffen ut i romtemperatur minst 30 minutter før steking, gjerne en time eller mer. Finhakk tomat, chili, løk, hvitløk og koriander og ha alt i en skål. Skvis over saften av lime. Smak til med salt og pepper. Lag dette gjerne et par timer før du serverer middag, men sett det kaldt så den utvikler smak.
2 Lag guacamole
Guacamole lager du så grov eller fin du vil. Mos avocado sammen med creme fraiche, hakket hvitløk, saften av lime og salt og pepper. Hvis du kjører den fin i en blender så ha i hvitløk helt på slutten.
3 Stek biff og grønnsaker
Salt og pepre biffen godt. Stek ytrefilet slik du liker den i både olje og smør. For medium stekt, stek på høy varme i ca. 2 minutter på hver side. Bruk godt med smør og øs over mens du steker. Legg biffen på en liten rist og la hvile i minst 10 minutter.
Stek strimler av paprika og løk og stek dette i stekepannen på høy varme sammen med et fedd hvitløk. Varm tortillas og dekk bordet.
4 Server!
Server denne deilige bifftacoen med bugnende grønnsaker og sterk Pico de Gallo. Topp med myk guacamole og ekstra koriander. Ha alltid litt limebåter på lur. Godt å skvise over denne meksikanske retten.

Ekstra Mør Storfe Ytrefilet 375g
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde storfe ytrefilet | 4 stk (ca. 800 g) | |
Salt & Pepper | ||
Smør eller olje til steking | ||
Paprika | 2 stk | |
Rødløk | 1 stk (stor) | |
Hvitløksfedd | 1 stk | |
Tortillalefser | 12 stk | |
Guacamole | ||
Avokado | 2 stk | |
Crème fraîche | 4 ss | |
Lime (saften) | 0,5 stk | |
Finhakket hvitløksfedd | 1 stk | |
Salt & Pepper | ||
Pico de Gallo | ||
Tomater | 4 stk (store) | |
Grønn chili | 1 stk |
Soya |
Melkeprotein inkl laktose |
Gluten |