Go to main content
Epleglasert julepølse med eplesalsa og potetmos

Slik løfter du julepølse-middagen til et nytt nivå! følg landslagskokken, Andreas Fjellheim, sin friske oppskrift med epleglaserte julepølser med salsa, potetmos og burgundkål. 

Julepølse bredde2
Minutter 45 minutter
Vanskelighet Middels
Personer 2 personer
The current vote is 0 stars out of 5.
(0)

Fremgangsmåte

1 Slik gjør du

Begynn med å rekke pølsene. Kok opp vannet med laurbærblad, sjalottløk, sort pepper og salt. 

Stikk forsiktig noen hull i skinnet på pølsene med en gaffel. Pass på å ikke stikke for dypt, så pølsene holder både  fasong og saftighet. Når vannet koker, skrur du ned varmen og legger pølsene i forsiktig. 

La pølsene trekke i ca. 15 minutter, til de er gjennomvarme. Når pølsene er varme, tar du dem ut, fjerner skinnet og deler dem i ønsket størrelse. De er nå klare til å glaseres!

2 Lag eple-glaze

Kok opp eplejuice og kyllingkraft, og reduser det til det tykner lett.

Pisk så inn kaldt smør i terninger til glasuren blir blank og fin. Smak til med salt.

3 Lag eplesalsa

Skrell og finhakk sjalottløk og grønne epler. Bland det med olivenolje og finrevet sitronskall (zest). 

Vend inn hakket bladpersille. Smak til med havsalt og sitronjuice, og juster med grønn tabasco om du ønsker litt mer sting.

4 Lag potetmos og kok brugundkål

Skrell og kok poteter. Mos de og vend inn smør og fløte. Ha over sitronzest og litt saft. Vend godt.

Topp med hakket gressløk og litt chili. 

TIPS: Damp burgundkål eller rosenkål under lokk i 5-7 minutter. De skal være møre, men fortsatt ha tyggemotstand. Eller bruk rå rosettkål når det er i sesong. Begge deler gir god krunsj og gode smaker. 

Vel bekomme, og god jul fra Andreas Fjellheim og den norske bonden!

Nyhet
Dcnst4q2hj

Pølsemakerens Beste Premium Julepølse

NYT

Du trenger
Julepølse 1 pk (2 pølser)
Vann 1 l
Laurbærblad 7 stk
Sjalottløk 1 stk
Fennikel 1/2 stk
Pepper 1 ss
Salt 20 g
Eple-glaze
Eplejuice 5 dl
Kyllingkraft 5 dl
Honning 2 ts
Smør 60 g
Eplesalsa
Grønne epler 2 stk
Sjalottløk 1 stk
Olivenolje 1 dl
Sitron 1 stk
Tabasco Grønn tabasco
Hakket bladpersille 1 neve
Potetmos
Poteter 6 stk
Smør 2 ss
Hvitløk 1 fedd
Fløte 3 ss
Revet sitronskall
Finhakket gressløk

Melkeprotein inkl laktose