Fremgangsmåte
1 Lag deigen
Elt sammen hvetemel, tørrgjær, vann, olje og halvparten av saltet til en smidig deig. Dekk til bakebollen med plast og la heve i romtemperatur i 1–2 timer, til deigen har doblet seg.
2 Form og etterhev
Kle en langpanne med bakepapir og drypp godt med olivenolje. Hell i deigen og fordel den jevnt utover. Drypp over litt mer olje og lag små groper i overflaten med fingertuppene. Dryss over resten av saltet, gjerne flaksalt og rosmarin for ekstra smak.
3 Stek focacciaen
Forvarm ovnen til 220 °C og stek midt i ovnen i ca. 20–25 minutter, til brødet er gyllent og gjennomstekt. Avkjøl på rist før servering.
TIPS!
Tips: Ønsker du ekstra god smak og luftig konsistens, kan deigen settes kaldt til heving over natten. La deigen få romtemperatur dagen etter før fortsettelse.
Du trenger | ||
---|---|---|
Hvetemel | 1 kg | |
Tørrgjær | 15 g | |
Vann | 800 g | |
Flaksalt | 15 g | |
Olivenolje | 1,5 dl |
Gluten |