Fremgangsmåte
1 Lag tomatsaus
Begynn med å sette ovnen på 180 grader, over- og undervarme. Finhakk løk og hvitløk. Surr det mykt i en gryte med litt olivenolje. Ha i krydder og la det stekes med noen minutter. Ha i tomater på boks, tomatpure og rødvin.
La det koke opp og tilsett sukker, salt og pepper. La de koke på lav varme i minst 20 min. Hvis du ønsker er mer lettvinn løsning kan du bruke ferdig tomatsaus.
2 Bland med kjøttbollene og topp med ost
Finn frem en ildfast form eller skåler som tåler høy varme. Bland tomatsausen med Slakterens Beste kjøttboller, og topp med revet ost. Stek på 180 grader i 20 min, eller til osten er gyllen.
3 Server
Ta formen ut av ovnen og server. Gjerne topp med litt basilikum hvis du ønsker det.
Vipps, så har du en enkel og knallgod tapasrett! Vel bekomme, fra den norske bonden.
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde "Slakterens beste kjøttboller" | 400 g (1 pakke) | |
Revet ost | 100 g | |
Basilikum | Til pynt (kan sløyfes) | |
Tomatsaus | ||
Gul løk | 1 atk | |
Hvitløk | 4 fedd | |
Olivenolje | 2 ss | |
Paprikapulver | 0,5 ss | |
Kajennepepper | 1 klype | |
Hermetiserte tomater | 1 boks | |
Tomatpurè | 3 ts | |
Rødvin | 1 dl | |
Hvitt sukker | 0,5 ts |
Melkeprotein inkl laktose |