Fremgangsmåte
1 Lag deigen
Smelt smør og tilsett melk, varm deretter opp blandingen til den er lunken (ca. 30 grader). Løs opp gjæren i blandingen og tilsett resten av ingrediensene. Elt til du får en jevn og smidig deig, ca. 15 min i kjøkkenmaskin.
Dekk til bollen med plast eller et kjøkkenhåndkle, og la deigen heve til dobbel størrelse. Dette tar omtrent en time.
2 Form pølsebrødene
Del deigen i 12 like store emner, og trill dem ut til avlange pølser. Legg pølsebrødene på et stekebrett med bakepapir, dekk til med et håndkle og la dem etterheve til dobbel størrelse i 20-30 minutter.
3 Stek og server
Pensle brødene lett med vann og stek midt i ovnen på 210 °C i 10–15 minutter, til de er gyldne og luftige. Avkjøl på rist i noen minutter før servering.
Nå har du noen saftige hjemmelagde pølsebrød som hever pølsemiddagen med det lille ekstra. Vel bekomme, fra den norske bonden.
Du trenger | ||
---|---|---|
Smør | 50 g | |
Helmelk | 5 dl | |
Fersk gjær | 1 pakke (50g) | |
Hvitt sukker | 2 ts | |
Salt | 1 ts | |
Hvetemel | 700 g | |
Nøytral olje | 4 ss | |
PRIOR egg | til pensling |
Melkeprotein inkl laktose |
Gluten |
Egg |