Go to main content
Hjemmelaget pølsebrød

Hjemmelagde pølsebrød hever nivået på pølsemiddagen! Denne oppskriften gir deg 12 luftige pølsebrød.

Polsebrod
120 minutter
Middels
6 personer
The current vote is 5 stars out of 5.
(1)

Fremgangsmåte

1 Lag deigen

Smelt smør og tilsett melk, varm deretter opp blandingen til den er lunken (ca. 30  grader). Løs opp gjæren i blandingen og tilsett resten av ingrediensene. Elt til du får en jevn og smidig deig, ca. 15 min i kjøkkenmaskin. 

Dekk til bollen med plast eller et kjøkkenhåndkle, og la deigen heve til dobbel størrelse. Dette tar omtrent en time.

2 Form pølsebrødene

Del deigen i 12 like store emner, og trill dem ut til avlange pølser. Legg pølsebrødene på et stekebrett med bakepapir, dekk til med et håndkle og la dem etterheve til dobbel størrelse i 20-30 minutter.

3 Stek og server

Pensle brødene lett med vann og stek midt i ovnen på 210 °C i 10–15 minutter, til de er gyldne og luftige. Avkjøl på rist i noen minutter før servering.

Nå har du noen saftige hjemmelagde pølsebrød som hever pølsemiddagen med det lille ekstra. Vel bekomme, fra den norske bonden.

Du trenger
Smør 50 g
Helmelk 5 dl
Fersk gjær 1 pakke (50g)
Hvitt sukker 2 ts
Salt 1 ts
Hvetemel 700 g
Nøytral olje 4 ss
PRIOR egg til pensling

Melkeprotein inkl laktose
Gluten
Egg