Go to main content
Horn med ost og skinke

Horn med ost og skinke er nydelig til frokost eller i matpakka. Disse blir både luftige og saftige! Oppskriften gir 16 horn.

Horn med ost og skinke
90 minutter
Middels
4 personer
The current vote is 0 stars out of 5.
(0)

Fremgangsmåte

1 Lag deigen

Smelt smør i en kjele og hell i melken. Blandingen skal være fingervarm. Smuldre gjær i en bakebolle og hell oppi litt av væsken slik at gjæren løses opp. 

Elt inn sukker, salt og mel for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Juster med litt mer mel hvis det er nødvendig. Elt inn litt om litt til deigen er glatt og smidig – men den skal ikke klistre seg fast i bakebollen. Dette tar vanligvis ca. 10 minutter.

Dekk til med plastfolie og la den heve i 40 min på et lunt sted.

2 Kjevle ut deigen og legg på fyll

Strø mel på benken og ta ut deigen av bakebollen. Del den i to og kjevle ut to runde leiver. Del i 8 pizzastykker og legg på ost og skinke ytterst på alle pizzastykkene (der stykket er bredest). 

TIPS! Hvis du ønsker det kan du også bruke litt tomatsaus i hornene.

Rull et og et stykke fra den brede enden og inn mot spissen. Legg hornene på en bakeplate med papir og bøy de lett til en horn form. Legg over et rent håndkle og hev de til dobbel størrelse, ca. 20 minutter.

3 Stek og server!

Pisk sammen egg og pensle hornene. Topp med de frøene du liker, her har vi gått for valmuefrø.

Stek hornene midt i ovnen på 180 grader i ca 20 min. Avkjøl på rist og server knallgode horn med ost og skinke! Vel bekomme, fra den norske bonden.

Z3t4fbbp6f

Ekte Kokt Skinke Skivet 110g Enh

Nøkkelhull NYT

Deig
Smør 50 g (helst meierismør)
Helmelk 5,5 dl
Fersk gjær 25 g
Hvitt sukker 1 ss
Salt 1 ts
Hvetemel 700 g
Fyll og topping
Ekte kokt skinke 1 pakke
Revet ost 300 g
PRIOR egg 1 stk (til pensling)
Valmuefrø

Melkeprotein inkl laktose
Gluten
Egg