Fremgangsmåte
1 Lag deigen
Smelt smør i en kjele og hell i melken. Blandingen skal være fingervarm. Smuldre gjær i en bakebolle og hell oppi litt av væsken slik at gjæren løses opp.
Elt inn sukker, salt og mel for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Juster med litt mer mel hvis det er nødvendig. Elt inn litt om litt til deigen er glatt og smidig – men den skal ikke klistre seg fast i bakebollen. Dette tar vanligvis ca. 10 minutter.
Dekk til med plastfolie og la den heve i 40 min på et lunt sted.
2 Kjevle ut deigen og legg på fyll
Strø mel på benken og ta ut deigen av bakebollen. Del den i to og kjevle ut to runde leiver. Del i 8 pizzastykker og legg på ost og skinke ytterst på alle pizzastykkene (der stykket er bredest).
TIPS! Hvis du ønsker det kan du også bruke litt tomatsaus i hornene.
Rull et og et stykke fra den brede enden og inn mot spissen. Legg hornene på en bakeplate med papir og bøy de lett til en horn form. Legg over et rent håndkle og hev de til dobbel størrelse, ca. 20 minutter.
3 Stek og server!
Pisk sammen egg og pensle hornene. Topp med de frøene du liker, her har vi gått for valmuefrø.
Stek hornene midt i ovnen på 180 grader i ca 20 min. Avkjøl på rist og server knallgode horn med ost og skinke! Vel bekomme, fra den norske bonden.

Ekte Kokt Skinke Skivet 110g Enh
Deig | ||
---|---|---|
Smør | 50 g (helst meierismør) | |
Helmelk | 5,5 dl | |
Fersk gjær | 25 g | |
Hvitt sukker | 1 ss | |
Salt | 1 ts | |
Hvetemel | 700 g | |
Fyll og topping | ||
Ekte kokt skinke | 1 pakke | |
Revet ost | 300 g | |
PRIOR egg | 1 stk (til pensling) | |
Valmuefrø |
Melkeprotein inkl laktose |
Gluten |
Egg |