Go to main content
Kjøttrik pinnebog med rotmos, vossakorv og poteter

Denne oppskriften er laget av kapteinen på det norske kokkelandslaget, Håvard Onsøyen. Følger du denne steg for steg får du garantert et vellykket resultat. 

Pinnekjøtt bredde
Minutter 180 minutter
Vanskelighet Middels
Personer 4 personer
The current vote is 5 stars out of 5.
(1)

Fremgangsmåte

1 Slik gjør du

Utvanning: Legg pinnekjøttet i kaldt vann 24-30 timer. Skift vann 1-2 ganger.

Damping: Legg skylte mandelpoteter i bunnen av en stor kjele. Hell i  4-5 dl vann. Legg pinnekjøttet lagvis over. Damp i 2,5 - 3 timer til kjøttet slipper lett fra beinet.

Flashing: Spre pinnekjøttet i en ildfast form og pensle med smeltet smør og krydre med nykvernet pepper. Stek kjøttet 5-7 min på 200 grader under grillelement i ovn for en lett karamellisering.

2 Rotmos

Lag rotmos mens pinnebogen damper. Skrell alt og kutt i biter. Kok kålrot i vann i 10-15 minutter før gulroten tilsettes. Kok alt mørt. 

Hell av vannet og damp lett av. Mos grovt med smør, og tilsett fløte til ønsket konsistens. Bruk gjerne stavmikser. Smak til med salt og rikelig med sitronsaft. 

3 Vossakorv

Del hver pølse i fire, og damp sammen med pinnekjøttet de siste 30 minuttene. 

4 Sjysaus

Lag en lys brun jevning av smør og mel. Spe gradvis med kraften fra pinnekjøttet til du har en glatt saus. Smak til med sitronsaft, pepper og litt smør. 

5 Poteter

Når pinnekjøttet er ferdig, er potetene i bunn møre og gode. Server med skall, eller skrell dem rett før servering. Finhakk urtene og dryss over potetene. 

Vel bekomme og god jul, fra Håvard og den norske bonden!

Hq2svs6gfc

Kjøttrikt Pinnekjøtt av Lammebog

NYT

Du trenger
Gilde Pinnekjøtt 1,5 kg (1 pk)
Mandelpoteter 10 stk
Vann 4 - 5 dl
Smør 50 g
Persille 1 bunt
Finhakket gressløk 1 bunt
Rotmos
Kålrot 1 kg
Gulrøtter 6 stk
Smør 150 g
Fløte 100 g
Salt & Pepper
Sitron 1 stk
Sjysaus
Kraft 4 dl (fra pinnekjøttet)
Smør 30 g
Mel 30 g
Sitron 1 stk
Salt & Pepper

Melkeprotein inkl laktose
Gluten