Fremgangsmåte
1 Lag deigen
Smuldre gjær i en bakebolle og hell oppi lunkent vann slik at gjæren løses opp. Det er viktig at det ikke er for varmt vann, da dør gjæren.
Ha i olje, salt og mel, litt om gangen til til du får en smidig deig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin, og la den gå i langsom fart i 5 min – deretter øk hastighet og la den elte noen minutter til. Deigen er ferdig når den slipper bollen.
Strø litt mel over deigen og dekk med kjøkkenhåndkle eller plast. Sett lunt og la heve i 40 min.
2 Kjevle ut og legg på fyll
Strø mel på benken og kjevle ut en stor rektangel ca 20x40 cm, og ½ cm tykk. Smør et glass med din favoritt tomatsaus utover deigen.
Ønsker du å lage tomatsaus fra bunn kan du vispe sammen vann og tomatpuré, før du tilsetter hvitløkspulver, sukker, salt og pepper.
Dryss over ønsket mengde tørket oregano, omtrent én spiseskje. Skjær skinken i små biter. Fordel revet mozarella og skinke utover deigen.
3 Stek og server
Rull sammen til en pølse fra langsiden. Skjær ca 4 cm tykke skiver. Legg de med fyllet opp på en stekeplate med bakepapir. Trykk de litt sammen og topp med ekstra ost. Stek de midt i ovnen på 220 grader i 10-15 min. Avkjøl på rist.
Vipps, så har du skikkelig gode pizzasnurrer med skinke! Server til barna eller ta med på jobb som lunsj til deg selv.

Ekte Kokt Skinke Skivet 110g Enh
Pizzadeig | ||
---|---|---|
Fersk gjær | 25 g | |
Vann (fingervarmt) | 4,5 dl | |
Olivenolje | 1 ss | |
Salt | 1 ts | |
Hvetemel | 700 g | |
Fyll | ||
Ekte kokt skinke | 1-2 pakker (100-200 g) | |
Tomatsaus | 1 glass | |
Tørket oregano | ca. 1 ss | |
Revet mozzarella | 300 g | |
Tomatsaus fra bunn (hvis du ønsker det) | ||
Vann | 2 ss | |
Tomatpuré | 4 ss | |
Hvitløkspulver | 0,5 ts | |
Hvitt sukker | 1 ts | |
Salt | 0,5 ts | |
Pepper | 0,5 ts |
Gluten |