Fremgangsmåte
1 Lag deigen
Ha smuldret fersk gjær i en bakebolle og hell oppi lunkent vann. Rør til gjæren er oppløst. Ha olje, salt og mel i bakebollen – litt om gangen – og elt til du får en jevn og smidig deig.
Bruk gjerne kjøkkenmaskin: start med lav hastighet i 5 minutter, og øk deretter tempoet. La maskinen elte videre i noen minutter til.
Deigen er ferdig når den slipper bollen og har en elastisk konsistens. Strø litt mel over deigen og dekk den med kjøkkenhåndkle eller plastfolie. Sett deigen lunt og la heve i ca. 40 min.
2 Lag kjøttsaus
Finhakk løk, hvitløk og chili. Stek kjøttdeigen og tilsett den hakkede løken, hvitløken og chilien. Ha oppi din favoritt-tomatsaus.
Vil du lage tomatsausen selv, kan du enkelt vispe sammen hermetiserte hakkede tomater, vann og tomatpuré. Tilsett hvitløkspulver, sukker, salt og pepper for en balansert og fyldig saus.
3 Kjevle ut og ha på fyll
Dryss litt mel på kjøkkenbenken og kjevle ut deigen til en stort rektangel, omtrent 20 x 40 cm og ½ cm tykk.
Smør kjøttsausen jevnt utover hele flaten. Dryss over mozarella og ønsket mengde tørket oregano – her har vi brukt ca. 3 ts.
4 Stek og server
Rull sammen til en pølse fra langsiden og skjær i ca. 4 cm tykke skiver. Legg snurrene på et stekebrett med bakepapir. Trykk dem litt sammen og topp med ekstra ost.
Stek midt i ovnen på 220 grader i 10 til 15 min. Avkjøl på rist. Vipps, så har du skikkelig gode pizzasnurrer med kjøttdeig!

Kjøttdeig Storfe Usv 14% 400g Enh
Pizzadeig | ||
---|---|---|
Fersk gjær | 25 g | |
Vann (fingervarmt) | 4,5 dl | |
Olivenolje | 1 ss | |
Salt | 1 ts | |
Hvetemel | 700 g | |
Fyll | ||
Gilde kjøttdeig | 400 g | |
Rød Chili | 1 stk | |
Hvitløksfedd | 1 stk | |
Rødløk | 1 stk | |
Tomatsaus | 1 glass | |
Tomatsaus fra bunn (hvis du ønsker det) | ||
Hermetiserte tomater | 1 boks (ca. 400 g) | |
Vann | 2 ss | |
Tomatpuré | 4 ss | |
Hvitløkspulver | 0,5 ts | |
Hvitt sukker | 1 ss | |
Salt | 0,5 ts | |
Pepper | 0,5 ts |
Gluten |