Go to main content
Røkt svinekam

Røkt svinekam med fløtesaus og deilig tilbehør er en perfekt søndagsmiddag. Med denne oppskriften kommer du til å imponere gjestene!

Røkt svinekam
180 minutter
Middels
6 personer
The current vote is 0 stars out of 5.
(0)

Fremgangsmåte

1 Del grønnsaker og brun kjøttet

Del rødløk, gulrøtter, hvitløk i grove biter og legg i en ildfast form. Dette gir en god kraft. Brun svinekammen lett i stekepanne med litt smør for å gi en deilig stekeskorpe.

Legg den deretter oppå grønnsakene. Ha i olje, smør og appelsinjuice. Salte og pepre. Sett formen i ovnen og la den stå til den har en kjernetemperatur på 68-70 grader. Dette tar som regel omtrent 2 - 2,5 timer.

2 Lag potetstappe

Skrell og kok poteter møre. Mos dem og ha i smør, litt fløte og raspet parmesan. Smak til med salt og pepper.

Når kjøttet er ferdig, la det hvile under folie på fjøla. Imens gjør du gjør ferdig de honning-glaserte grønnsakene og fløtesausen.

3 Lag grønnsakene

Del blomkål i små buketter og del gulrøtter i to eller fire deler. Forvell de lett og surr de i smør i stekepanne. Ha i appelsinsaft og honning og litt hakket timian. La det småputre til grønnsakene blir karamellisert. Vend inn grønnkål helt på slutten.

TIPS!

Ønkser du litt garnityr på grønnsakene kan du grovhakke 100 gram mandler og riste dem i en tørr panne.

4 Lag sausen og server!

Ha kraften fra den ildfaste formen i en kjele, ha oppi en buljong og hell i fløte. Kok opp og tilsett saften av appelsin og raspet parmesan.

Server den røkte svinekammen med fløtesaus, potetmos, honning-glaserte grønnsaker, timian, og eventuelt ristede mandler.

Rrkt5evq6d

Røkt Svinekam m/ben

NYT

Du trenger
Røkt svinekam fra Gilde 1 stk
Smør 2 ss
Olje 2 ss
Rødløk 1 stk
Hvitløksfedd 4 stk
Gulrøtter 3 stk
Appelsinjuice 1 dl
Salt & Pepper
Potetmos
Poteter ca. 15 stk
Fløte 2-3 dl
Smør ca. 3 ss
Salt & Pepper
Parmesan (revet) 100 g
Grønnsaker
Blomkål 1 stk
Gulrøtter 6 stk
Grønnkål 200 g
Smør 2 ss
Appelsin (saften) 0,5 stk
Honning 2 ss
Hakket timian
Fløtesaus med parmesan
Fløte 3 dl
Kyllingbuljong 1 stk
Appelsin (saften) 0,5 stk
Kraft fra svinekammen
Parmesan (revet) 50-100 g

Melkeprotein inkl laktose