Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Kutt kålen i grove biter. Kok i lettsaltet vann i 4-5 minutter eller til mør. Avkjøl i iskaldt vann.
2 Lag sausen
Smelt smør og rør inn mel til en jevning. Spe med melk til en tykk og jevn saus. Tilsett krydder og trekk i minimum 10 minutter.
3 Vend inn kålen
Finhakk sjalottløk og fres i litt smør. Tilsett kål og varm forsiktig. Sil av sausen og vend inn kålen. Smak til med mer julekrydder, salt, pepper og sitron.
4 Server
Pannestek landbrød i smør og ha på godt med Dijonsennep. Server landbrød med kålstuing og pølser. Topp med finhakket persille eller gressløk.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
| Du trenger | ||
|---|---|---|
| Vossakorv | 1 pk (2 pølser) | |
| Landbrød | 2 skiver | |
| Smør | 2 ss | |
| Dijonsennep | 1 ss | |
| Kålstuing med julekrydder | ||
| Hodekål | 0,5 stk | |
| Sjalottløk | 1 stk | |
| Smør | 3 ss | |
| Hvetemel | 3 ss | |
| Melk | 5 dl | |
| Nellikspiker | 5 stk | |
| Kanelstang | 1 stk | |
| Muskat | 1/4 stk | |
| Allehånde | 1/4 stk | |
| Hele pepperkorn | 5 stk | |
| Laurbærblad | 1 stk | |
| Finhakket gressløk | 1 neve | |
| Gluten |
| Melkeprotein inkl laktose |
| Sennep |