Go to main content
Vossakrov med kålstuing og landbrød

Prøv denne utradisjonelle julemiddagen med premium vossakorv fra Gilde. Deilige julekrydder, grove pølser og godt landbrød. Oppskriften er laget av kaptein på kokkelandslaget Håvard Onsøyen. 

Vossakorv bredde
Minutter 60 minutter
Vanskelighet Middels
Personer 2 personer
The current vote is 0 stars out of 5.
(0)

Fremgangsmåte

1 Slik gjør du

Kutt kålen i grove biter. Kok i lettsaltet vann i 4-5 minutter eller til mør. Avkjøl i iskaldt vann. 

2 Lag sausen

Smelt smør og rør inn mel til en jevning. Spe med melk til en tykk og jevn saus. Tilsett krydder og trekk i minimum 10 minutter.

3 Vend inn kålen

Finhakk sjalottløk og fres i litt smør. Tilsett kål og varm forsiktig. Sil av sausen og vend inn kålen. Smak til med mer julekrydder, salt, pepper og sitron. 

4 Server

Pannestek landbrød i smør og ha på godt med Dijonsennep. Server landbrød med kålstuing og pølser. Topp med finhakket persille eller gressløk.

Vel bekomme, fra den norske bonden!

Nyhet
A6cnqq2y5m

Pølsemakerens Beste Premium Vossakorv

NYT

Du trenger
Vossakorv 1 pk (2 pølser)
Landbrød 2 skiver
Smør 2 ss
Dijonsennep 1 ss
Kålstuing med julekrydder
Hodekål 0,5 stk
Sjalottløk 1 stk
Smør 3 ss
Hvetemel 3 ss
Melk 5 dl
Nellikspiker 5 stk
Kanelstang 1 stk
Muskat 1/4 stk
Allehånde 1/4 stk
Hele pepperkorn 5 stk
Laurbærblad 1 stk
Finhakket gressløk 1 neve

Gluten
Melkeprotein inkl laktose
Sennep