Inspirasjon

Slik tiner du ribba, enten du har god eller dårlig tid

Når kalenderen viser 20. desember er det på tide å ta ut ribba fra fryseren. For å få en ideel opptiningsprosess og krydring av ribben, bør du starte 4 dager i forveien.

Begynn med å legge ribben i kjøleskapet

Ta ribben ut av fryseren og legg den nederst i kjøleskapet. La den ligge der i to dager. Behold emballasjen på. Husk å tørke av eventuell frost og rim på pakken slik at det ikke renner av i kjøleskapet. Ribbepakken kan også legges på et fat.

Fjern emballasjen etter 2 dager

Ta ribben ut av kjøleskapet etter to dager, og tørk lett av hele ribben med litt kjøkkenpapir. Gni deretter ribben godt med salt og pepper på alle sider. Dekk den til, og sett den inn i kjøleskapet igjen. La den stå i 1-2 dager. Da er den klar til steking

Hva gjør du hvis du våkner på selveste juleaften, og har glemt å ta ut ribba?

Det er ingen grunn til panikk. Årets julemiddag kan reddes. Her får du tipsene som gjør at du får tint opp ribben i tide.

Ta ribben ut av fryseren og legg den nederst i kjøleskapet. La den ligge der i to dager. Behold emballasjen på. Husk å tørke av eventuell frost og rim på pakken slik at det ikke renner av i kjøleskapet. Ribbepakken kan også legges på et fat.

Tine ribbe med dnrlig tid i vask

Ta ribben ut av emballasjen og tørk lett av den med kjøkkenpapir. Gni den godt inn med salt og pepper på alle sider, og la krydderet trekke inn i 5-10 minutter.

Ribbe ut av embalasje trke