Fremgangsmåte
1 Begynn med å lage hjemmelaget tapenade
Ha oliven, hvitløksfedd, kapers og ansjonsfilet i en stavmikser eller foodprosessor, og kjør til det er finhakket. Spa på med olivenolje til du har en fin konsistens. Smak så til med pepper.
Du kan fint lage denne noen dager før servering, ettersom det holder ca. 2 uker i kjøleskapet.
2 Tilbered tilbehøret
Sett ovnen på 200 grader. Del opp paprika i mindre biter og ha det i en ildfast form. Grovhakk hvitløken og ha det i samme form. Tilsett olje, salt, oregano og pepper, og bland alt godt sammen. Stek i ovnen i 20 minutter til paprikaen er myk og har fått litt farge.
3 Grill baguettene
Del baguetten i skiver, og stek i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til de blir sprø.
4 Server pintxos!
Server de grillede skivene toppet med salami, den varme paprika-miksen og herlig tapenade.
Tips: Det er veldig godt med aioli til!
Vel bekomme, fra den norske bonden!
Til pintxos | ||
---|---|---|
Grovt knekkebrød | 4 stk | |
Gilde Salami santalona | 12 skiver | |
Gul Paprika | 1 - 2 stk | |
Hvitløksfedd | ||
Oregano | mengde etter ønske | |
Salt & Pepper | mengde etter ønske | |
Til tapenade | ||
Kalamata oliven | 150 g (uten stein) | |
Hvitløksfedd | 1 stk | |
Ansjosfilet | 4 stk | |
Kapers | 1 ss | |
Olivenolje | 3 ss | |
Pepper | mengde etter ønske |
Gluten |
Sennep |
Fisk |
Se flere oppskrifter
Knekkebrød med minisalami, avokado og salsa
Denne retten er enkel å lage til lunsj. For eksempel på hjemmekontoret! Bon apetit. Fra den den norske bonden.
Pizza siliana
Obs: Dersom du lager hjemmelaget deig tilsvarer tilberedningstid + heving av deigen ca. 3 timer totalt før pizzaen er klar til å spises.