Go to main content
Pintxos med salami

Pintxos, også kalt pinchos, betyr "små munnfuller" og er fingermat på sitt beste! Dette er tradisjonell barmat i Spania, og er den baskiske versjonen av tapas. Pintxos serveres på brød, og toppingen kan variere i det uendelige. I denne oppskriften har vi toppet baguetten med salami, paprika, hvitløk og hjemmelaget tapenade.

The current vote is 5 stars out of 5.
(1)
Salami Santalona pa baguette med paprika
30 minutter
Lett
4 personer

Fremgangsmåte

1 Begynn med å lage hjemmelaget tapenade

Ha oliven, hvitløksfedd, kapers og ansjonsfilet i en stavmikser eller foodprosessor, og kjør til det er finhakket. Spa på med olivenolje til du har en fin konsistens. Smak så til med pepper.

Du kan fint lage denne noen dager før servering, ettersom det holder ca. 2 uker i kjøleskapet.

2 Tilbered tilbehøret

Sett ovnen på 200 grader. Del opp paprika i mindre biter og ha det i en ildfast form. Grovhakk hvitløken og ha det i samme form. Tilsett olje, salt, oregano og pepper, og bland alt godt sammen. Stek i ovnen i 20 minutter til paprikaen er myk og har fått litt farge.

3 Grill baguettene

Del baguetten i skiver, og stek i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til de blir sprø.

4 Server pintxos!

Server de grillede skivene toppet med salami, den varme paprika-miksen og herlig tapenade.

Tips: Det er veldig godt med aioli til!

Vel bekomme, fra den norske bonden!

Til pintxos
Grovt knekkebrød 4 stk
Gilde Salami santalona 12 skiver
Gul Paprika 1 - 2 stk
Hvitløksfedd
Oregano mengde etter ønske
Salt & Pepper mengde etter ønske
Til tapenade
Kalamata oliven 150 g (uten stein)
Hvitløksfedd 1 stk
Ansjosfilet 4 stk
Kapers 1 ss
Olivenolje 3 ss
Pepper mengde etter ønske

Gluten
Sennep
Fisk

Se flere oppskrifter

Familiens minisalami på knekkebrod

Knekkebrød med minisalami, avokado og salsa

Denne retten er enkel å lage til lunsj. For eksempel på hjemmekontoret! Bon apetit. Fra den den norske bonden.

Salamiwrap
Rating of this product is 5 out of 5.

Salamiwrap

Denne retten passer supergodt som matpakke!

Baguette med salami
Rating of this product is 5 out of 5.

Baguette med salami, ost og eple

Denne retten tar kort tid å lage og er skikkelig god.

Go og mager salami 16 9 no024608
Rating of this product is 3.5 out of 5.

Hvit pizza med Go' & magrere salami

Hvit pizza med litt magrere salamipølse

Pizza Siliana med italiens salami

Pizza siliana

Obs: Dersom du lager hjemmelaget deig tilsvarer tilberedningstid + heving av deigen ca. 3 timer totalt før pizzaen er klar til å spises.