Salami santalona passer like bra på matpakken som på en Pintxos. Pintxos betyr "Små munnfuller" og er baskernes svar på tapas. De serveres ofte i barer i byer som for eksempel Barcelona og San Sebastian. Pintxos er ofte anrettet på deilig baguette slik som i denne oppskriften. Prøv denne deilige Pintxosen med salami santalona fra Gilde, og opplev smaker fra Spania.
Fremgangsmåte
1
Stek paprikablanding i ovnen til den er gylden og myk
Sett ovnen på 220 grader. Del opp paprika i mindre biter og ha dem i en ildfast form. Grovhakk hvitløken og ha den i. Ha over olje, salt, oregano og pepper og bland godt sammen. Stek dette i ovnen i 20 minutter eller til paprikaen er myk og har fått litt farge.
2
Server salami santalona med grillede baguetter i skiver, tapenade og den varme paprikamiksen.
Tips: Det er veldig godt med aioli til.
Vel bekomme, fra den norske bonden!