Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Vann ut pinnekjøttet i 12-30 timer i en kjele. Hvis du ønsker mindre salt pinnekjøtt kan du bytte ut vann 2 ganger i løpet av denne tiden.
2 Legg i gryten og damp
Legg pinner eller rist i bunn av kjelen og hell på vann til rett under risten/pinnene. Damp pinnekjøttet under lokk i ca. 3. timer eller til kjøttet løsner fra benet.
3 Skrell og sett poteter i ovnen
Skrell poteter og ha de i en ildfast form sammen med olje og grovhakket hvitløk. Ha over litt salt og pepper og saften av sitron og stek i ovnen i ca. 40 min.
4 Lag rødkålsalaten
Skjær rødkål i strimler. Ha det på et fat og hell over eddik og olje. Salt og pepper. Bland litt sammen så smakerne fordeles. Skrell 2 klementiner og skjær de i skiver. Fordel klementin over rødkålen og topp med hakket persille og pistasjnøtter. Smelt smør i en liten gryte. Ha i revet geitost. La osten smelte og bland sammen til en røre. Ha det i en bolle og ha i kremost. Pisk luftig med ballongvisp. Smak til med salt og pepper.
5
Del løk i grove båter og grill den myk i en grill panne. Når kjøttet er ferdig kokt griller du det i lett under grillen i ovnen.
Server kjøttet med rødkålssalat, poteter og brunostkrem.
Vel bekomme, fra den norske bonden! 🇳🇴🎄
| Du trenger | ||
|---|---|---|
| Gilde Pinnekjøtt | 2 kg | |
| Mandelpoteter | 500 g | |
| Olje | 3 dl | |
| Hvitløksfedd | 2 stk | |
| Sitron (saften) | 0,5 stk | |
| Salt & Pepper | ||
| Rødkålsalat med pistasjnøtter og klementing | ||
| Rødkål | 200 g | |
| Pistasjnøtter | 1 dl (grovhakket) | |
| Klementiner | 2 stk | |
| Persille | 1 neve | |
| Eplecidereddik | 2 ss | |
| Olivenolje | 1 ss | |
| Salt & Pepper | ||
| Brunostkrem | ||
| Brunost | 100 g (revet) | |
| Smør | 50 g | |
| Mager kremost | 200 g | |
| Salt & Pepper | ||
| Gul løk | 2 stk | |
| Nøtter |
| Melkeprotein inkl laktose |
Se flere juleoppskrifter
Pinnekjøtt med jordskokk- og potetgrateng
Selv om denne retten tar 3 timer å lage er det bare ca. 35 minutter med forberedelser. Beregn alltid 500g pinnekjøtt per person.
Pinnekjøtt med «Pommes Anna» på kålrot og søtpotet
Selv om denne retten tar 3 timer å lage er det bare ca. 60 minutter med forberedelser. Beregn alltid 500g pinnekjøtt per person.