Selv om denne retten tar 3 timer å lage er det bare ca. 45 minutter med forberedelser. Beregn alltid 500g pinnekjøtt per person.
Fremgangsmåte
1
Slik gjør du
Vann ut pinnekjøttet i 12-30 timer i en kjele. Hvis du ønsker mindre salt pinnekjøtt kan du bytte ut vann 2 ganger i løpet av denne tiden.
2
Legg i gryten og damp
Legg pinner eller rist i bunn av kjelen og hell på vann til rett under risten/pinnene. Damp pinnekjøttet under lokk i ca. 3. timer eller til kjøttet løsner fra benet.
3
Skrell og sett poteter i ovnen
Skrell poteter og ha de i en ildfast form sammen med olje og grovhakket hvitløk. Ha over litt salt og pepper og saften av sitron og stek i ovnen i ca. 40 min.
4
Lag rødkålsalaten
Skjær rødkål i strimler. Ha det på et fat og hell over eddik og olje. Salt og pepper. Bland litt sammen så smakerne fordeles. Skrell 2 klementiner og skjær de i skiver. Fordel klementin over rødkålen og topp med hakket persille og pistasjnøtter. Smelt smør i en liten gryte. Ha i revet geitost. La osten smelte og bland sammen til en røre. Ha det i en bolle og ha i kremost. Pisk luftig med ballongvisp. Smak til med salt og pepper.
5
Del løk i grove båter og grill den myk i en grill panne. Når kjøttet er ferdig kokt griller du det i lett under grillen i ovnen.
Server kjøttet med rødkålssalat, poteter og brunostkrem.
Vel bekomme, fra den norske bonden! 🇳🇴🎄