Fremgangsmåte
1
2 Forberedelser
Lag to temperatursoner på grillen, én med direkte varmekilde under stekeområdet og én uten. Det gir mer spillerom og er avgjørende for å få et godt resultat. På kullgrill lager man temperatursoner ved å legge alt kullet på den en siden av grillen før opptenning. På gassgrill skrur du gassblussene på høy temperatur på den ene siden og helt av på den andre siden.
Etter grillen er varmet opp bør den skrubbes med grillbørsten. Svidde rester fra forrige grilling ser uappetittlig ut og kan sette en bitter smak på kjøttet.
Grillgaffelen din kan legges bort og skal ikke brukes. Den stikker hull på kjøttet og saften renner ut. Bruk heller grillklype og stekespade.
3 Slik gjør du
1. Velg en biff med god tykkelse, minst 2 cm, så er det enklere å få et mørt resultat.
2. Ta ut av kjøleskapet minst 30 minutter før steking. Da rekker kjøttet å bli romtemperert slik at det steker jevnt.
3. Tørk av biffen og skrubb den inn med mye salt og pepper.
4. Pensle biffen med olje, da unngår du at den fester seg til rillene.
5. Grill over direkte varme til kjøttet har fått en fin og gyllen stekeskorpe. Det bør ta ca. 2-3 minutter på hver side.
6. Flytt over til sonen med indirekte varme og la det ligge der i noen minutter.
7. Bruk et digitalt steketermometer for å finne kjernetemperatur. Stikk det inn fra siden, så er du sikker på at det måler temperaturen i midten av biffen.
8. Ta kjøttet av grillen og skvis grillet sitron over biffen. Syrligheten vil fremheve kjøttsmaken.
9. La kjøttet hvile i 10 minutter under løs folie før det serveres. Da setter væsken seg og du får et saftig resultat.
4 Kjernetemperaturer
55 °C - Rå
58 °C - Medium
63 °C - Lyserosa
68 °C - Gjennomstekt
*Husk at kjernetemperaturen stiger et par grader etter du har tatt kjøttet av grillen.
Se våre grilloppskrifter
Slik steker du biff i ovn
Med en helstekt biff kan du få et saftig og perfekt kjøttstykke til mange personer! Her gir vi deg steg for steg med hvordan du steker biffen i ovnen, for å få et perfekt resultat.
Marinade til biff
En god marinade til biff på grillen løfter smaken til nye høyder. Denne oppskriften er enkel og rask, og passer best til magert kjøtt av storfe. Denne marinaden gjør biffen frisk og saftig.
Entrecôte med asparges, honningrillet løk og salat
Entrecôte er kokkenes favorittbiff! Mør og saftig med god marmorering. Her får du tips om hvordan entrecôte grilles, og hvilket tilbehør du bør velge. Husk å la entrecôten hvile i ca. 10 minutter, så…