Fremgangsmåte
1 Kok opp vann og la trekke
Legg knoken i en kjele og dekk den med vann. Kok opp og la trekke ved 80-90 grader i ca. 3 timer, eller til kjøttet lar seg løsne fra bena.
Svinkeknoke passer perfekt til tradisjonelle retter som lapskaus, ertesuppe, brennsnut og betasuppe. Hvis du ønsker bare knoken med tilbehør kan vi anbefale kålrabistappe, surkål og poteter.
2 Oppskrift på lys lapskaus
Ta svineknoken ut av kraften og riv den opp i biter. Ta vare på kokekraften. Skrell/rens grønnsakene og kutt dem opp i 1,5 x 1,5 cm terninger. Fres grønnsakene i en kjele.
Ha kjøtt og kokekraften fra knoken oppi kjelen med grønnsakene, og kok opp. La småkoke i 45-60 min.
3 Server!
Nå har du en god lapskaus med svineknoke du kan servere.