Go to main content
Svineknoke

Svineknoke trenger lang koketid, men er absolutt verdt å vente på! Her får du den beste måten å tilberede den på.

Svineknoke
200 minutter
Lett
4 personer
The current vote is 0 stars out of 5.
(0)

Fremgangsmåte

1 Kok opp vann og la trekke

Legg knoken i en kjele og dekk den med vann. Kok opp og la trekke ved 80-90 grader i ca. 3 timer, eller til kjøttet lar seg løsne fra bena. 

Svinkeknoke passer perfekt til tradisjonelle retter som lapskaus, ertesuppe, brennsnut og betasuppe. Hvis du ønsker bare knoken med tilbehør kan vi anbefale kålrabistappe, surkål og poteter.

2 Oppskrift på lys lapskaus

Ta svineknoken ut av kraften og riv den opp i biter. Ta vare på kokekraften. Skrell/rens grønnsakene og kutt dem opp i 1,5 x 1,5 cm terninger. Fres grønnsakene i en kjele.

Ha kjøtt og kokekraften fra knoken oppi kjelen med grønnsakene, og kok opp. La småkoke i 45-60 min.

3 Server!

Nå har du en god lapskaus med svineknoke du kan servere.

Fyqm7cmxfa

Røkt Svineknoke

NYT
Gilde logo - Fra den norske bonden

Lettsaltet Svineknoke

NYT

Lapskaus
Svineknoke fra Gilde 1 stk
Kraft ca. 1 liter (Fra knoken)
Gulrøtter 200 g
Sellerirot 100 g
Gul løk 200 g
Selleristang 100 g
Purre 100 g
Poteter 300 g

Selleri