#41 Nattpølse

10m Lett 4 pers.

Wienerpolse i lompe med ketchup og sennep

Norsker wienerpølser fra Gilde er den perfekte festmaten! Også når du skal avslutte med litt nattmat før festen er over. Derfor kan vi si, at vi er glade for å ta del i så mange festligheter i løpet av året. Og at vi kan kanskje, er den retten det blir mest kamp om i løpet av arrangementet.

Fremgangsmåte

1

Slik gjør du

Begynn med å koke opp vann i en kjele stor nok til å dekke antall pølser du trenger til arrangementet ditt.

2

Trekk pølsene i ca. 10 minutter

Når vannet er kokt opp kan du legge pølsene i gryta, og la de trekke i ca. 10 minutter.

Tips:

Noen liker å legge buljong i vannet når det koker opp for ekstra god lukt og smak. Du kan også legge løkringer og annet krydder i vannet om det skulle være ønskelig.

3

Montér wienerpølsene

Når Wienerpølsene er ferdig trukket legger du den i brød eller lompe. Topp med ketchup, Sennep, sprøstekt løk eller annet tilbehør du liker.

TIPS: For å unngå å søle på finstasen kan man gjerne å montere pølsen på en reversert måte. Legg heller alt tilbehøret i lompa eller brødet før du legger pølsa på toppen. På den måten minsker du sannsynligheten for at du søler på finstasen!

Vel bekomme, og god fest, fra den norske bonden!