Bibimbap med karbonader

45 min Middels 4 pers.

Skal du lage en ekte Bibimbapsaus trenger du Gochujang chilipaste fra Korea, den kan fås i asiatiske butikker – men det finnes gode alternativer i vanlig butikk som f.eks Sriracha.

Fremgangsmåte

1

Begynn med marinade til karbonadene

Bland sammen ingrediensene til chilisausen. Lag marinaden og legg i strimlede karbonader. La de ligge i 20 min .

2

Tilbered risen

Kok opp vann og salt. Skyll risen i kaldt vann og ha den i det kokende vannet. Skru ned varmen og la risen dampe til den ferdig. Ca 20 min. Rør risen godt med gaffel så den får luftet seg.

3

Lag garnityr

Skjær agurk og squash i tynne strimler og chili i ringer - og vend med riseddik, sesamolje, sukker og salt. La det trekke i 15 min.

Del opp sopp i skiver og stek de lett i smør i panne. Sett til side. Del rødkål i strimler og grovrasp gulrøtter.

4

Stek karbonader og egg

Stek karbonadestrimlene lett i olje til de er gjennomvarme og lag speilegg.

Legg ris i bunn av en bolle. Legg på strimlede karbonader, skivet og syltede grønnsaker og speilegg. Topp med hakket vårløk, koriander, chilisaus og sesamfrø.

Vel bekomme, fra den norske bonden!