Skal du lage en ekte Bibimbapsaus trenger du Gochujang chilipaste fra Korea, den kan fås i asiatiske butikker – men det finnes gode alternativer i vanlig butikk som f.eks Sriracha.
Fremgangsmåte
1
Begynn med marinade til karbonadene
Bland sammen ingrediensene til chilisausen. Lag marinaden og legg i strimlede karbonader. La de ligge i 20 min .
2
Tilbered risen
Kok opp vann og salt. Skyll risen i kaldt vann og ha den i det kokende vannet. Skru ned varmen og la risen dampe til den ferdig. Ca 20 min. Rør risen godt med gaffel så den får luftet seg.
3
Lag garnityr
Skjær agurk og squash i tynne strimler og chili i ringer - og vend med riseddik, sesamolje, sukker og salt. La det trekke i 15 min.
Del opp sopp i skiver og stek de lett i smør i panne. Sett til side. Del rødkål i strimler og grovrasp gulrøtter.
4
Stek karbonader og egg
Stek karbonadestrimlene lett i olje til de er gjennomvarme og lag speilegg.
Legg ris i bunn av en bolle. Legg på strimlede karbonader, skivet og syltede grønnsaker og speilegg. Topp med hakket vårløk, koriander, chilisaus og sesamfrø.
Vel bekomme, fra den norske bonden!