Prøv våre deilige italienske kjøttboller med spansk tapas-tilbehør som aioli, ovnsbakte poteter, salat, spekeskinke og manchego.
Fremgangsmåte
1
Ovnsbakte poteter
Del poteter i båter og legg i en ildfast form. Ha over olje og smør, sitronsaft og salt og pepper. Stek i ovnen i ca 45 min på 200 grader.
2
Hjemmelaget Aioli
Lag aioli fra bunnen av eller kjøp en god ferdig i butikk hvis du ønsker det.
Visp eggeplommer med salt til de er lyse og tykke. Bruk en hurtigmikser. Bland inn sennep, og hvitløk og halvparten av sitronsaften. Spe forsiktig inn oljen mens du visper. Start med en t-skje og øk etter hvert. Smak til med resten av sitronsaften.
3
Lag tomatsausen
Finhakk løk og hvitløk. Surr det mykt i en gryte med litt olivenolje. Ha i krydder og la det stekes med noen minutter. Ha i tomater på boks, tomatpure og rødvin. La det koke opp og tilsett sukker, salt og pepper. La de koke på lav varme i minst 20 min. 5 minutter før servering har du i kjøttbollene og lar de koke med så de blir varme.
Server tapas bollene med aioli, ovnsbakte potetbåter, salat, manchego ost, spekeskinke og litt brød.
Vel bekomme, fra den norske bonden!