Fremgangsmåte
1 Gluenfri pizzadeig
Ha lunket vann i en bolle med gjær og olje. Rør ut til gjæret er oppløst. Tilsett mel og rør til en jevn deig. Dekk til og la hvile i ca. 15 minutter.
2 Fordel deigen i to
Sett ovnen på 225 °C. Del deigen i to og ha ut på hvert sitt stekebrett dekket med bakepapir. Bruk hendene eller en slikkepott og fordel/smør deigen utover til en rund bunn. Fukt eventuelt hendene med vann, så ikke deigen setter seg fast.
3 Topping
Rør crème fraiche med salt og pepper, og fordel utover bunnene. Del blåmuggost i tynne skiver og fordel utover. Stek i ovnen i ca. 8-10 minutter. Topp med skiver av spekeskinke, rucola og basilikum ved servering.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
Familiens Spekeskinke 80g
Glutenfri pizzadeig | ||
---|---|---|
Vann (fingervarmt) | 1,5 dl | |
Gjær | 25 g | |
Olivenolje | 2 ss | |
Glutenfritt mel (fint) | 2 dl | |
Glutenfritt mel (grovt) | 2 dl | |
Salt | 0,5 ts | |
Topping | ||
Crème fraîche | 3 dl | |
Salt | 0,5 ts | |
Pepper | 0,25 ts | |
Blåmuggost | 150 g | |
Spekeskinke | 1 pk | |
Ruccola | mengde etter ønske | |
Basilikum | Mengde etter ønske |
Melkeprotein inkl laktose |
Flere pizzaoppskrifter
Pizza Capriccosa med ekte løvtynn skinke
Obs: Dersom du lager hjemmelaget deig tilsvarer tilberedningstid + heving av deigen ca. 3 timer totalt før pizzaen er klar til å spises.
Pizza med pepperoni og skinke
Pizza med pepperoni og skinke er en klassiker det er vanskelig å ikke elske. Ikke minst er den enkel!
Italiensk pizza med salami silliana og sopp
I mange århundrer var pizza en italiensk bonderett. Det var en fattigmanns kost og besto kun av dagens pizzabunn. Hovedsakelig ble pizza solgt av omreisende handelsmenn til fattige bønder i Napoli på…