Denne pizzaen er like god, bare glutenfri. Selvfølgelig kan du bruke annen pizza-topping dersom du ønsker det, men vi lover deg at hvis du liker ost og spekemat, kommer du til å elske denne varianten!
Fremgangsmåte
1
Gluenfri pizzadeig
Ha lunket vann i en bolle med gjær og olje. Rør ut til gjæret er oppløst. Tilsett mel og rør til en jevn deig. Dekk til og la hvile i ca. 15 minutter.
2
Fordel deigen i to
Sett ovnen på 225 °C. Del deigen i to og ha ut på hvert sitt stekebrett dekket med bakepapir. Bruk hendene eller en slikkepott og fordel/smør deigen utover til en rund bunn. Fukt eventuelt hendene med vann, så ikke deigen setter seg fast.
3
Topping
Rør crème fraiche med salt og pepper, og fordel utover bunnene. Del blåmuggost i tynne skiver og fordel utover. Stek i ovnen i ca. 8-10 minutter. Topp med skiver av spekeskinke, rucola og basilikum ved servering.
Vel bekomme, fra den norske bonden!