Go to main content
Italiensk pizza med salami silliana og sopp

I mange århundrer var pizza en italiensk bonderett. Det var en fattigmanns kost og besto kun av dagens pizzabunn. Hovedsakelig ble pizza solgt av omreisende handelsmenn til fattige bønder i Napoli på 1700- tallet, men i dag derimot, elsker alle pizza!

The current vote is 0 stars out of 5.
(0)
Pizza med Siliana og sopp 44777 1 1
45 minutter
Middels
4 personer

Fremgangsmåte

1

Smuldre gjær i melet og bland inn resten av ingrediensene. NB! Husk at vannet må ha en temperatur tilsvarende kropsvarme (Ca. 37 grader). Hvis vannet er for kaldt hever ikke deigen. Elt godt, helst med en kjøkkenmaskin med eltekrok, ca. 10 minutter, så du får en glatt og smidig deig.

2

Dekk til og hev deigen på et varmt sted (fint å sette det på varmekabler) i minimum 1 time eller til dobbel i størrelse.

3

Sett ovnen på 230 °C, gjerne med en pizzastein i. Kjevle ut tynne pizzabunner på et melet bord.

TIPS!

For at bunnen skal bli helt perfekt bør den ha litt oksygen i seg. Derfor er det optimalt og dra ut deigen fremfor å kjevle fordi man klemmer ut luft når man kjevler.

4 Lag hvit saus og fordel topping

Mos hvitløk og rør inn i crème fraîchen med hakkete urter. Fordel utover pizzabunnene. Del rødløk i tynne skiver og store sopp i biter. Fordel utover pizzabunnene med salami siliana og fersk mozzarella i biter. Stek i ovnen i 15-20 minutter.

5 Lag puré og servér

Kjør persille med pinjekjerner, hvitløk og olje til en jevn puré i en blender og server på toppen av pizzaen.

Vel bekomme, fra den italien.... Norske bonden!

8faejdppny

Salami Siliana 130g

NYT

Italiensk pizzabunn - OBS: TILBEREDNINGSTID + HEVING TILSVARER CA 2. TIMER
Hvetemel 1 kg
Fersk gjær 15 g
Salt 0,5 ss
Olivenolje 1 dl
Vann (fingervarmt) 7,5 dl
Topping
Hvitløksfedd 1 stk
Crème fraîche 3 dl
Hakkede urter (f.eks. timian, persille og oregano) 2 ss
Rødløk 1 stk
Sopp 200 g
Fersk mozzarella 4 pk
Gilde Salami siliana 2 pk
Persillepesto
Persille 1 bunt
Pinjekjerner 50 g
Hvitløk 1 fedd
Olivenolje 1 dl

Gluten
Melkeprotein inkl laktose
Sennep

Flere pizzaoppskrifter

Glutenfri pizza med spekeskinke 44802 1 1
Rating of this product is 4.5 out of 5.

Glutenfri pizza med spekeskinke

Denne pizzaen er like god, bare glutenfri. Selvfølgelig kan du bruke annen pizza-topping dersom du ønsker det, men vi lover deg at hvis du liker ost og spekemat, kommer du til å elske denne varianten!

Pizza capricciosa med ekte lovtynn kokt skinke no025056 jpg
Rating of this product is 5 out of 5.

Pizza Capriccosa med ekte løvtynn skinke

Obs: Dersom du lager hjemmelaget deig tilsvarer tilberedningstid + heving av deigen ca. 3 timer totalt før pizzaen er klar til å spises.

Go og mager salami 16 9 no024608
Rating of this product is 3.5 out of 5.

Hvit pizza med Go' & magrere salami

Hvit pizza med litt magrere salamipølse

Pepperoni skinke pizza 44738 1 1
Rating of this product is 3.75 out of 5.

Pizza med pepperoni og skinke

Pizza med pepperoni og skinke er en klassiker det er vanskelig å ikke elske. Ikke minst er den enkel!

Pizza diablo
Rating of this product is 5 out of 5.

Pizza Diablo