Fremgangsmåte
1
Smuldre gjær i melet og bland inn resten av ingrediensene. NB! Husk at vannet må ha en temperatur tilsvarende kropsvarme (Ca. 37 grader). Hvis vannet er for kaldt hever ikke deigen. Elt godt, helst med en kjøkkenmaskin med eltekrok, ca. 10 minutter, så du får en glatt og smidig deig.
2
Dekk til og hev deigen på et varmt sted (fint å sette det på varmekabler) i minimum 1 time eller til dobbel i størrelse.
3
Sett ovnen på 230 °C, gjerne med en pizzastein i. Kjevle ut tynne pizzabunner på et melet bord.
TIPS!
For at bunnen skal bli helt perfekt bør den ha litt oksygen i seg. Derfor er det optimalt og dra ut deigen fremfor å kjevle fordi man klemmer ut luft når man kjevler.
4 Lag hvit saus og fordel topping
Mos hvitløk og rør inn i crème fraîchen med hakkete urter. Fordel utover pizzabunnene. Del rødløk i tynne skiver og store sopp i biter. Fordel utover pizzabunnene med salami siliana og fersk mozzarella i biter. Stek i ovnen i 15-20 minutter.
5 Lag puré og servér
Kjør persille med pinjekjerner, hvitløk og olje til en jevn puré i en blender og server på toppen av pizzaen.
Vel bekomme, fra den italien.... Norske bonden!
Salami Siliana 130g
Italiensk pizzabunn - OBS: TILBEREDNINGSTID + HEVING TILSVARER CA 2. TIMER | ||
---|---|---|
Hvetemel | 1 kg | |
Fersk gjær | 15 g | |
Salt | 0,5 ss | |
Olivenolje | 1 dl | |
Vann (fingervarmt) | 7,5 dl | |
Topping | ||
Hvitløksfedd | 1 stk | |
Crème fraîche | 3 dl | |
Hakkede urter (f.eks. timian, persille og oregano) | 2 ss | |
Rødløk | 1 stk | |
Sopp | 200 g | |
Fersk mozzarella | 4 pk | |
Gilde Salami siliana | 2 pk | |
Persillepesto | ||
Persille | 1 bunt | |
Pinjekjerner | 50 g | |
Hvitløk | 1 fedd | |
Olivenolje | 1 dl |
Gluten |
Melkeprotein inkl laktose |
Sennep |
Flere pizzaoppskrifter
Glutenfri pizza med spekeskinke
Denne pizzaen er like god, bare glutenfri. Selvfølgelig kan du bruke annen pizza-topping dersom du ønsker det, men vi lover deg at hvis du liker ost og spekemat, kommer du til å elske denne varianten!
Pizza Capriccosa med ekte løvtynn skinke
Obs: Dersom du lager hjemmelaget deig tilsvarer tilberedningstid + heving av deigen ca. 3 timer totalt før pizzaen er klar til å spises.
Pizza med pepperoni og skinke
Pizza med pepperoni og skinke er en klassiker det er vanskelig å ikke elske. Ikke minst er den enkel!