Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Forvarm ovnen til 220 °C. Vask, skrell og skjær opp gulrøtter, rødløk, søtpotet, vanlige poteter, pastinakk og sellerirot i litt store biter. Drypp over litt olivenolje, salt og pepper. Sett i ovnen, og stek i 25 min.
2 Brun kotelettene
Lag små snitt i fettranden, da steker koteletten jevnt. Krydre med salt og pepper. Brun kotelettene 2-3 minutter på begge sider i en varm stekepanne med litt olje.
3 Legg koteletter og grønnsaker i en ildfast form
Legg kjøtt på grønnsakene og sett formen inn igjen i ovnen og stek videre i 5 minutter til kotelettene er gjennomstekte.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde nakkekoteletter | 850 g | |
Gulrøtter | 2 stk | |
Rødløk | 1 stk | |
Søtpotet | 1 stk | |
Poteter | 3 stk | |
Pastinakk | 1 stk | |
Sellerirot | 0,5 stk |
Selleri |
Se flere oppskrifter
Middag med kjøttdeig
Trenger du inspirasjon til middager med kjøttdeig? Her finner du mange gode oppskrifter, enten det er til hverdags eller til lørdagskosen.
Helgrillet indrefilet av storfe
Helgrillet indrefilet er sommer på sitt beste! Å grille en hel indrefilet er heller ikke så vanskelig som du kanskje tror. Beregn 150-200 gram kjøtt per person.
Grillpølse med tyrkisk tilbehør
Prøv denne enkle pølseretten med tyrkisk tilbehør. Rask og god mat, når du heller vi følge med på kampen.
Grillpølse med fransk tilbehør
Prøv denne enkle pølseretten med ungarsk tilbehør til kampen. Rask og god mat, når du heller vi følge med på kampen.