Norske nakkekoteletter er en sikker vinner på grillen. Like godt i stekepannne eller i ovnen også!
Fremgangsmåte
1
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 220 °C. Vask, skrell og skjær opp gulrøtter, rødløk, søtpotet, vanlige poteter, pastinakk og sellerirot i litt store biter. Drypp over litt olivenolje, salt og pepper. Sett i ovnen, og stek i 25 min.
2
Brun kotelettene
Lag små snitt i fettranden, da steker koteletten jevnt. Krydre med salt og pepper. Brun kotelettene 2-3 minutter på begge sider i en varm stekepanne med litt olje.
3
Legg koteletter og grønnsaker i en ildfast form
Legg kjøtt på grønnsakene og sett formen inn igjen i ovnen og stek videre i 5 minutter til kotelettene er gjennomstekte.
Vel bekomme, fra den norske bonden!