Go to main content
Nakkekoteletter med rotgrønnsaker

Norske nakkekoteletter er en sikker vinner på grillen. Like godt i stekepannne eller i ovnen også!

The current vote is 0 stars out of 5.
(0)
Nakkekotelett rotgronsaker
40 minutter
Lett
4 personer

Fremgangsmåte

1 Slik gjør du

Forvarm ovnen til 220 °C. Vask, skrell og skjær opp gulrøtter, rødløk, søtpotet, vanlige poteter, pastinakk og sellerirot i litt store biter. Drypp over litt olivenolje, salt og pepper. Sett i ovnen, og stek i 25 min.

2 Brun kotelettene

Lag små snitt i fettranden, da steker koteletten jevnt. Krydre med salt og pepper. Brun kotelettene 2-3 minutter på begge sider i en varm stekepanne med litt olje.

3 Legg koteletter og grønnsaker i en ildfast form

Legg kjøtt på grønnsakene og sett formen inn igjen i ovnen og stek videre i 5 minutter til kotelettene er gjennomstekte.

Vel bekomme, fra den norske bonden!

Du trenger
Gilde nakkekoteletter 850 g
Gulrøtter 2 stk
Rødløk 1 stk
Søtpotet 1 stk
Poteter 3 stk
Pastinakk 1 stk
Sellerirot 0,5 stk

Selleri

Se flere oppskrifter

Middagstips-Pasta-bolognese

Middag med kjøttdeig

Trenger du inspirasjon til middager med kjøttdeig? Her finner du mange gode oppskrifter, enten det er til hverdags eller til lørdagskosen.

Helgrillet indrefilet

Helgrillet indrefilet av storfe

Helgrillet indrefilet er sommer på sitt beste! Å grille en hel indrefilet er heller ikke så vanskelig som du kanskje tror. Beregn 150-200 gram kjøtt per person.

Gilde grillpølse med spansk tilbehør

Grillpølse med spansk tilbehør

Prøv denne enkle pølseretten med spansk tilbehør til kampen.

Gilde grillpolse med tyrkisk tilbehor

Grillpølse med tyrkisk tilbehør

Prøv denne enkle pølseretten med tyrkisk tilbehør. Rask og god mat, når du heller vi følge med på kampen.

Gilde grillpølse med fransk tilbehør

Grillpølse med fransk tilbehør

Prøv denne enkle pølseretten med ungarsk tilbehør til kampen. Rask og god mat, når du heller vi følge med på kampen.