Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Forvarm ovnen til 220 °C. Vask, skrell og skjær opp gulrøtter, rødløk, søtpotet, vanlige poteter, pastinakk og sellerirot i litt store biter. Drypp over litt olivenolje, salt og pepper. Sett i ovnen, og stek i 25 min.
2 Brun kotelettene
Lag små snitt i fettranden, da steker koteletten jevnt. Krydre med salt og pepper. Brun kotelettene 2-3 minutter på begge sider i en varm stekepanne med litt olje.
3 Legg koteletter og grønnsaker i en ildfast form
Legg kjøtt på grønnsakene og sett formen inn igjen i ovnen og stek videre i 5 minutter til kotelettene er gjennomstekte.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
| Du trenger | ||
|---|---|---|
| Gilde nakkekoteletter | 850 g | |
| Gulrøtter | 2 stk | |
| Rødløk | 1 stk | |
| Søtpotet | 1 stk | |
| Poteter | 3 stk | |
| Pastinakk | 1 stk | |
| Sellerirot | 0,5 stk | |
| Selleri |
Se flere oppskrifter
Pølsegryte med pasta
Pølsegryte med pasta er en rask og enkel middag. Denne oppskriften gir en kremet variant med fløte og tomatsaus.
Birria taco
Birria taco er skikkelig god comfort food! Det tar litt tid å lage, men er en rett du kan imponere gjestene med. Lages med høyrygg eller biffkjøtt.
Middag med kjøttdeig
Trenger du inspirasjon til middager med kjøttdeig? Her finner du mange gode oppskrifter, enten det er til hverdags eller til lørdagskosen.
Helgrillet indrefilet av storfe
Helgrillet indrefilet er sommer på sitt beste! Å grille en hel indrefilet er heller ikke så vanskelig som du kanskje tror. Beregn 150-200 gram kjøtt per person.