Helgrillet indrefilet av storfe

40m Lett 4 pers.

Helgrillet indrefilet er sommer på sitt beste! Å grille en hel indrefilet er heller ikke så vanskelig som du kanskje tror. Beregn 150-200 gram kjøtt per person.

Fremgangsmåte

1

Forbered grillen

Begynn med å lage to temperatursoner på grillen, én med direkte varmekilde og én uten. Da får du et best mulig resultat. Hvis du har kullgrill gjør du dette ved å legge alt kullet på den en siden av grillen før opptenning.

På gassgrill skrur du gassblussene på høy temperatur på den ene siden og helt av på den andre siden. Til slutt bør grillen skrubbes med en grillbørste.

2

Forbered kjøttet

Ta indrefileten ut av kjøleskapet minst en halvtime før grilling. Tørk av kjøttet og krydre godt med salt og pepper. Pensle til slutt med olje før du legger fileten på direkte varme.

3

Grill indrefileten

Grill indrefileten på direkte varme til den har fått en fin og gyllen stekeskorpe rundt det hele. Flytt den deretter over på indirekte varme. Sett inn et steketermometer for å finne kjernetemperatur. Stikk det inn fra siden så det måler temperaturen i midten av kjøttet.

Kjernetemperaturer:

55 °C - Rå

58 °C - Medium

63 °C - Lyserosa

68 °C - Gjennomstekt

*Husk at kjernetemperaturen stiger et par grader etter du har tatt kjøttet av grillen.

4

La kjøttet hvile og server

Ta indrefileten av grillen når ønsket kjernetemperatur er nådd, og skvis gjerne en grillet sitron over kjøttet. Syrligheten vil fremheve kjøttsmaken.

La kjøttet hvile i 10 minutter under løs folie før det serveres. Da setter væsken seg og du får et saftig resultat.

Vel bekomme, fra den norske bonden!