Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Riv pinnekjøttet i biter og varm det i ovnen på 200 grader mens du lager salaten.
2 Lag salaten
Kok bulgur eller couscous som anvist på pakken. Finhakk persille og mynte og ha i en bolle. Del opp tomatene i små biter og bland sammen med urtene. Rasp over litt sitronskall og press i sitronsaft. Tilsett olivenolje og bulgur/couscous. Bland godt sammen og smak til med salt og pepper. Ha over på et fint stort fat og topp med granateplekjerner og litt frisk mynte.
3 Lag dressing
Bland sammen yoghurt med krydder, finhakket hvitløk og limesaft. Topp bulgursalaten med pinnekjøtt og server med dressing.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde Pinnekjøtt | 400 - 600 g | |
Bulgur | 3 dl | |
Persille | 30 g (30g = ca. 1 potte) | |
Tomater | 350 g (ca. 4 stk) | |
Sitron (saft og revet skall) | 1 stk | |
Olivenolje | 2 ss | |
Frisk mynte (grovhakket) | 1 neve | |
Salt & Pepper | ||
Granateple | 1 stk | |
Dressing | ||
Yoghurt naturell | 2 dl | |
Spisskummen | 0,5 ts | |
Paprikapulver | 0,5 ts | |
Hvitløksfedd | 2 stk | |
Limesaft | 0,5 stk | |
Salt & Pepper |
Gluten |
Melkeprotein inkl laktose |
Se flere juleoppskrifter
Pinnekjøtt med jordskokk- og potetgrateng
Selv om denne retten tar 3 timer å lage er det bare ca. 35 minutter med forberedelser. Beregn alltid 500g pinnekjøtt per person.
Pinnekjøtt med «Pommes Anna» på kålrot og søtpotet
Selv om denne retten tar 3 timer å lage er det bare ca. 60 minutter med forberedelser. Beregn alltid 500g pinnekjøtt per person.
Grillet pinnekjøtt med rødkålsalat, nøtter og klementin
Selv om denne retten tar 3 timer å lage er det bare ca. 45 minutter med forberedelser. Beregn alltid 500g pinnekjøtt per person.