#31 Pølse i vaffel

45m Lett 4 pers.

Polse i vaffel

Pølse i vaffel er en morsom vri på pølsemåltidet, og har i Norge sin opprinnelse fra Moss. Server med ketchup og sennep, eller syltetøy for en søtere variant!

Fremgangsmåte

1

Lag vaffelrøre

Visp sammen alt unntatt smør til en jevn og glatt røre. La røren svelle minst en halv time. Hvis du ikke vil lage vaffelrøre fra bunn av, kan du selvfølgelig bruke en vaffelrøremiks på pose eller en ferdigrøre.

2

Kok opp vann og trekk wienerpølsene

Når vaffelrøren nesten er ferdig med å svelle, kan du begynne å tilberede pølsene. Kok opp vann i en stor kasserolle. Ønsker du enda mer smak kan du tilsette litt buljong.

Når vannet koker, skrur du av varmen og trekker kjelen til side. Åpne pakken med pølser rett før du legger dem i vannet. Pølsene skal trekke i ca. 10 minutter.

3

Stek vaflene og server

Mens pølsene trekker kan du steke vaflene. Rør inn smeltet smør før du steker vaflene gylne.

Vaflene brukes som en lompe rundt pølsene. Server med ketchup og sennep, eller syltetøy. Vel bekomme, fra den norske bonden!

Visste du at det var onkelen til Eyvind Hellstrøm som innførte pølse i vaffel? Det skjedde da han drev en isbar i Moss, og var tom for både brød og lompe. Vafler kunne han derimot tilby. Dette ble en suksess, og har bl.a. blitt en spesialitet på hjemmekamper hos Moss FK.