Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Forvarm ovnen til 180 grader. Kutt potetene i terninger og kok de møre i ca. 10 minutter.
2 Lag potetmos
Hell av nesten alt kokevannet og mos potetene sammen med melk og smør. Tilsett sennep, salt og pepper i mosen.
3 Fyll formen og sett i ovnen
Kutt pølser og purre i biter og fyll potetmos, pølse og purre i en ildfast form. Ha formen i ovnen i ca. 10 minutter. Vipps, så har du en deilig pølsegrateng med potetmos. Server med frisk gressløk.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
Wienerpølse 520g
Du trenger | ||
---|---|---|
Wienerpølser | 1 pk | |
Purre | 2 stk | |
Små poteter | 12 stk | |
Melk | 2 dl | |
Smør | 3 ss | |
Sennep | 2 ss | |
Salt | 1 ts | |
Pepper | 0,5 ts | |
Hakket gressløk | 3 stk i skål ved siden av |
Melkeprotein inkl laktose |
Sennep |
Se flere oppskrifter
Pytt i panne med pølsebiter
Pytt i panne med pølserbiter er en real klassiker! Denne varianten er litt sunnere.
Shakshuka med pølsebiter og egg
Shakshuka er en spennende jødisk rett som egner seg både til frokost, lunsj og middag!
Grillpølsespyd
Grillpølsespyd er enkelt, godt og det er bare fantasien som setter en stopper for hvilke kombinasjoner man kan lage det av. Her er et forslag fra den norske bonden!
Quesedilla med pølse
Quesedilla er en populær meksikansk Taco-rett. Hva med å prøve en variant med norges mest spiste pølser fra den norske bonden?
Pasta med pølse
Pasta med pølse er en barnevennlig og rask middag! Denne lages med en enkel og god tomatsaus.