Rotgrønnsakschips, pepperrotdressing, urtepizza, grillede plommer med rosmarin og balsamico, ovnsbakt chevre med cherrytomater og chiliolje.
Fremgangsmåte
1
Slik lager du rotgrønnskas-chips
Friter grønnsakene lett i olje og ha over salt og pepper.
2
Slik lager du pepperrotdressing
Bland creme fraiche med hakket hvitløk og pepperrot og ha det i en skål. Godt til rotgrønnsakene!
3
Grillede plommer med rosmarin og balsamico
Del plommene og legg de i en ildfast form og ovnsbak de i 15 min på 200 grader sammen med litt rosmarin. Hell over balsamico ved servering.
4
Ovnsbakt chevre med cherrytomater og chiliolje
Ovnsbak chevre til den blir myk - ca 10 min på 200 grader - pannestek cherrytomater i litt olje og legg de oppå osten. Hell over chiliolje.
5
Urtepizza
Smør den ferdige pizzadeigen med olivenolje, ha over hakket hvitløk og urter og stek den gylden i ovnen på 225 grader i ca 10-15 min.
Server med pølser fra Gilde og overrask med en annerledes tapas.
Vel bekomme, fra den norske bonden!