Pølsetapas

1t 30m Lett 4 pers.

Polsetapas

Rotgrønnsakschips, pepperrotdressing, urtepizza, grillede plommer med rosmarin og balsamico, ovnsbakt chevre med cherrytomater og chiliolje.

Fremgangsmåte

1

Slik lager du rotgrønnskas-chips

Friter grønnsakene lett i olje og ha over salt og pepper.

2

Slik lager du pepperrotdressing

Bland creme fraiche med hakket hvitløk og pepperrot og ha det i en skål. Godt til rotgrønnsakene!

3

Grillede plommer med rosmarin og balsamico

Del plommene og legg de i en ildfast form og ovnsbak de i 15 min på 200 grader sammen med litt rosmarin. Hell over balsamico ved servering.

4

Ovnsbakt chevre med cherrytomater og chiliolje

Ovnsbak chevre til den blir myk - ca 10 min på 200 grader - pannestek cherrytomater i litt olje og legg de oppå osten. Hell over chiliolje.

5

Urtepizza

Smør den ferdige pizzadeigen med olivenolje, ha over hakket hvitløk og urter og stek den gylden i ovnen på 225 grader i ca 10-15 min.

Server med pølser fra Gilde og overrask med en annerledes tapas.

Vel bekomme, fra den norske bonden!