Skinketoast med rogn

1t 45m Lett 4 pers.

Gilde birkebeinerskinke med lakserogn no018519 jpg

Det kan høres rart ut, men kombinasjonen av spekeskinke og rogn er nydelig! Ved å tørke skinken i ovnen, blir den som en hard kjeks, så det gir retten en spennende, sprø konsistens.

Fremgangsmåte

1

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 70 grader. Bruk varmluftsfunksjonen. Legg et rent kjøkkenhåndkle utover langpannen.

2

Sett spekeskinken i ovnen

Del hver skinkeskive i to like store biter og legg på kjøkkenhåndkle. Sett langpannen med skinke i stekeovnen og la stå inntil skinken er tørr og hard som kjeks – litt avhengig av ovnen din tar det om lag halvannen time.

3

Dandér på et fat

Legg skinkebitene på et serveringsfat. Ha en knapp teskje med rømme på hver skinkebit. Legg på litt rogn, dryss over litt finhakket gressløk og server.