Go to main content
Slik griller du pølser riktig

Mange lurer på hvordan man griller pølser riktig på grillen. Derfor har Gildes Pølse- og grilleksperter gått sammen for å svare på spørsmålet mange stiller seg. Nemlig: "Hvordan grille pølser?"

The current vote is 5 stars out of 5.
(2)
Grillpolser no027336

Fremgangsmåte

Begynn med tre enkle huskeregler:

1 To grillsoner på grillen

Ved å rigge grillen til to soner, kan du starte med å grille på direkte varme for å få pølsene grillet raskt og få en fin skorpe, og deretter flytte dem til den indirekte sonen for å fullføre tilberedningen uten å brenne dem.

2 Legg grillpølsene på indirekte sone

Når du har oppnådd de fine grillstripene på pølsene ved hjelp av direkte varme, er det på tide å flytte dem til indirekte varme for å fullføre tilberedningen.

Dette er viktig for å sikre at pølsene blir tilberedt jevnt og grundig, uten å bli brent eller overstekt.

3 Legg lokk på grillen

Legg på lokket / lukk grillen. For indirekte grilling, bør du bruke grilllokket for å skape en ovnseffekt.

Dette bidrar til å sirkulere varmen jevnt rundt maten, noe som gir en mer jevn og langsom tilberedning.

Ved å bruke indirekte varme kan du tilberede større pølser eller andre matvarer som krever en mer skånsom tilnærming.

Den ideelle kjernetemperaturen for en pølse er 72 grader på grillen. Bruk gjerne steketermometer for å ha kontroll på kjernetemperaturen.

TIPS!

Tips:
Aldri snitt grillpølsene!

Når det kommer til spesialpølser med naturtarm og vanlig grillpølser, bør man prikke pølsene med en tannpirker eller gaffel på begge sider før grilling.

Ja, snitt i pølsene ser lekkert ut, men det bidrar faktisk til at saften renner ut av pølsene, og at de blir tørre.

Ved å prikke pølsene med en tannpirker flere steder, reduserer du trykket inne i pølsene under grillingen. Dette bidrar til å forhindre at pølsene sprekker eller eksploderer når de blir utsatt for varmen.

Ved å gi trykket en vei ut gjennom de små hullene, minimerer du risikoen for at pølsene blir skadet under tilberedningen.

Ved å prikke pølsene og unngå store snitt, kan du nyte pølser med en bevart saftighet og smak.

Kjøp Gilde grillpølser og prøv selv

Kjøp produkter fra Gilde på nett

Prøv en av disse oppskriftene

Saftig hjemmelaget umami burger

Hamburger - Birgers oppskrifter og tips

Ingenting slår en skikkelig god hamburger! Her får du alle våre beste oppskrifter på hamburgere, tips og inspirasjon til tilbehør.

Gilde Krydret entrecote på grillen
Rating of this product is 5 out of 5.

Grilltips Storfe - Hvordan grille saftig biff?

Om resultatet blir godt når du griller biff kan virke litt tilfeldig. Med denne guiden hjelper vi deg å sikre at biffen blir saftig og god.

Urfé entrecote

Oppskrifter med storfe

Lurer du på hvordan du steker biff på best mulig måte? Gildes eksperter tipser deg på alt fra grilling, langtidssteking og annen tilberedning av biff og retter med storfe.

Gilde Entrecote med havsalt og grovkvernet pepper no016511
Rating of this product is 5 out of 5.

Hvordan grille saftig biff?

Om resultatet blir godt når du griller biff kan virke litt tilfeldig. Med denne guiden hjelper vi deg å sikre at biffen blir saftig og god og forklarer deg hvordan du griller den perfekte biffen…

Pizza med skinke, oliven og sopp

Pizza - alle våre oppskrifter

Bli inspirert av Gildes oppskrifter på pizza! Pizza er en rett som er elsket av mange, og det finnes uendelige måter å lage den på. Her har vi samlet alle våre oppskrifter, tips og triks. Prøv en av…